Туристическият бранш във Виена е най-засегнат от решението на германското

...
Туристическият бранш във Виена е най-засегнат от решението на германското
Коментари Харесай

До 50 хиляди евро на хотел дава Виенската община

Туристическият отрасъл във Виена е най-засегнат от решението на немското държавно управление да включи австрийската столица в листата на рисковите райони от болест с ковид. Общината готви стратегия за подкрепяне на сектора.
Германия е най-важният пазар за виенския туристически отрасъл. През 2019 година към 19 % от туристите, посетили града, са били от Германия. И след началото на пандемията немските посетители остават правилни на Виена: до момента в който нощувките от другите 10 най-големи пазара като Италия, Англия, Испания, Русия или Китай са намалели с над 90 %, делът на нощувките на туристи от Германия е повишен с 35 % през юли.
Градският туризъм е огромният губещ. През последните 10 години градският туризъм е най-бързо развиващият се туристически бранш в Австрия. Броят на нощувките във Виена е повишен съвсем три пъти спрямо останалата част на страната, което значи връх от 17,6 млн. нощувки през 2019 година, а за същия интервал виенските хотели са създали за първи път оборот от 1 милиарда евро. След последните няколко години, които бяха извънредно сполучливи за туризма, единствено от януари до юли тази година броят на нощувките във Виена е намалял с 66 % до 3,2 милиона. Виенският туристически отрасъл и развлекателната промишленост в града обезпечават към 116 500 целогодишни работни места, които в този момент липсват или са застрашени от съкращения. Подобно на всички мегаполиси, австрийската столица е наранена от следствията от ковид. 
Виенската общината е подготвила стратегия за финансово подкрепяне на хотелиерския бизнес. В рамките на тази стратегия хотелите ще могат да получат до 50 000 евро еднократна помощ, които са предопределени за покриване на променливите разноски и за опазване на работни места. Кандидатстването ще става след 1 октомври. Очакват се и съответни ограничения за поддръжка на туристическия отрасъл от страна на федералното държавно управление.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР