„Туристическият бизнес в България - хотелиери, ресторантьори, очакват всички туристи

...
„Туристическият бизнес в България - хотелиери, ресторантьори, очакват всички туристи
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Почивката трябва да бъде изгодна за б...

„ Туристическият бизнес в България - хотелиери, ресторантьори, чакат всички туристи – и български и задгранични, и са квалифициран доста добре за това. Те са подготвени да отговорят на всички условия за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Много е значимо да се знае, че България е една сигурна и безвредна дестинация”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” служебният министър на туризма Стела Балтова.

По думите ѝ, от основна значимост от икономическа позиция, е почивката да бъде и преференциална.

„ Важно е за българските туристи плажните такъми да бъдат на допустими цени. Предприехме ограничения да предоговорим част от комерсиалните условия с наемателите на плажовете и концесионерите, а точно цените на плажните такъми. На 1 юни ще имаме решение с какъв брой % ще бъдат понижени цените. Ние сме предложили да им понижим заплащанията по концесиите, а те да намалят цените на плажните такъми сред 50 и 100%. Някои даже предложиха те да бъдат безплатни”, уточни министърът.

Тя акцентира, че стартират инспекции по Черноморието. „ Предвидени са 266 инспекции на концесионерите. След това ще обявим и цените на плажните такъми на уеб страницата на министерството”, съобщи Балтова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР