Туристическият бизнес е положително настроен към служебния министър на туризма

...
Туристическият бизнес е положително настроен към служебния министър на туризма
Коментари Харесай

Браншът дава червена точка Евтим Милошев, макар да не разбира нищо от туризъм

Туристическият бизнес е позитивно надъхан към служебния министър на туризма Евтим Милошев, макар че не идва от сектора и не схваща нищо от него , оповестява TravelNews.

Милошев инициира поредност от срещи с организациите в бранша и по информация на отрасловото министерство през вчерашния ден е разговарял с представители на Националния ръб по туризъм, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници, Българската асоциация на туристическите организации, Сдружение " Туризъм ", Обединение " Бъдеще за туризма " и Асоциацията на инкаминг организациите. TravelNews показва, че през днешния ден се организират срещи с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, с други хотелиери и с екскурзоводи.

" Първите усещания от срещата ни са позитивни и министър Милошев беше добре квалифициран ", разяснява пред медията Венцислав Танчев от управлението на Асоциацията на инкаминг организациите. Той се надява да е Милошев да е поел поста, с цел да свърши нужната работа на бизнеса. Служебният министър бил положително надъхан към продължение на програмата за реклама на черноморските общини. " Получава заем на доверие, като се надяваме да го оправдае ", съобщи Танчев.
 Слави Трифонов: Евтим Милошев може да бъде министър на туризма, както и президент на Галактиката
Слави Трифонов: Евтим Милошев може да бъде министър на туризма, както и президент на Галактиката

Шоуменът отхвърли Милошев да е " негов министър "

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов е удовлетворен от извършената среща. Той е надъхан положително към бъдещата взаимна работа, тъй като Евтим Милошев има опит в бизнеса и си поставял цели за краткосрочния интервал. " Глътка въздух за туризма след 9-месечния ледников интервал с някогашния министър на туризма Зарица Динкова ", акцентира Алибегов. Той приема Милошев отзивчив и отворен за диалози човек.

От Българската асоциация на заведенията сложили като главен проблем забавеното издаване на работни визи за жители на трети страни (държави отвън Европейски Съюз - б. р.), които идват да работят през лятото по Българското Черноморие. Евтим Милошев заречен незабавно да провежда среща с останалите министерства и други институции за ускорение на процедурите.

И съгласно изпълнителния шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова главен проблем за хотелиерите е издаването на работни визи. " Трябва ни стремително решение, тъй като неналичието на фрагменти може да провали идния летен сезон ", счита тя. От организацията са показали пред служебния отраслов министър 10 целта, значими за сектора, измежду които консолидация, започване на работа по бранд България, основаване на организация за маркетинг на дестинация България и прекъсване на ремонтите по автомагистрала " Тракия " през юли и август. " Министърът е подготвен да чуе бизнеса и това е добър знак ", показва Карастоянова.
 Сдруженията оферират Мартин Захариев и за длъжностен министър на туризма
Сдруженията оферират Мартин Захариев и за длъжностен министър на туризма

Исканията си те изложиха в отворено писмо до новия длъжностен министър председател

" Доста продуктивна и забавна среща с министър Евтим Милошев. Надяваме се да реши главните проблеми за късия интервал от 2-3месеца и да приготви летния сезон ", разяснява пред TravelNews ръководителят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов . По думите му не е проблем, че Милошев не схваща от туризъм, значимото било, че идва от бизнеса и може да се изслушва и да вслушва . " Определено ще можем да работим с него. Не желая да върша съпоставки с предния министър Зарица Динкова, която не беше квалифицирана нито в туризма, нито като бизнес човек ", съобщи Коларов.

Според TravelNews другите сдружения на туроператорите също са удовлетворени от извършената първа среща със служебния министър. Председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници Димитрина Горанова приема, че Милошев е дал знак, че желае да работи с бизнеса. " Нашите упования са да работи добре с сектора. Очертахме главните проблеми, които могат да се решат за късото време от 2-3месеца ", показва тя. За организацията е значимо да продължи работата по основаване на гаранционния фонд за туроператорите, запазването на 9% Данък добавена стойност за бранша и рекламата на България като страна хазаин на Европейската асоциация на туроператорите и туристическите сътрудници.
 С 20% Данък добавена стойност върху туризма от сектора чакат банкрут на компании и безработица
С 20% Данък добавена стойност върху туризма от сектора чакат банкрут на компании и безработица

364 000 души са нужни в бранша тази година, а браншът не може да ги обезпечи

Доволен от диалозите с Евтим Милошев е и зам.-председателят на Българската асоциация на туристическите организации Георги Рачев. " Давам му алена точка , че ни събра още на четвъртия ден. Докато други някогашни министри изобщо не желаеха да работят с нас ", разяснява той. Според Рачев опитът на Милошев в бизнеса към този момент му оказва помощ, тъй като за малко време навлязал в елементи, което правело положително усещане.

Определено първата среща беше сполучлива и позитивна, тъй като вникна във всички наши проблеми и претенции, отбелязва и Румяна Любенова от Управителния съвет на сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение Бъдеще за туризма ". " Намерихме бързо общ език. Надяваме се да поеме нещата в свои ръце за късото време, през което ще е министър ", декларира тя.

От TravelNews показват, че някогашният министър на туризма Зарица Динкова се срещала изборно с туристическия бизнес и единствено с тези, които не я подлагат на критика, като работела единствено с избрани огромни хотелиери и туроператори.
 Туристически сдружения желаят оставката на министъра на туризма
Туристически сдружения желаят оставката на министъра на туризма

Те са разочаровани от неразбираемата позиция за ремонта на летището в Бургас и закон за перките в Черно море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР