Туристическия бизнес в Банско отчита добри резултати през летния сезон.

...
Туристическия бизнес в Банско отчита добри резултати през летния сезон.
Коментари Харесай

Туристическият бизнес в Банско отчита добри резултати през летния сезон

Туристическия бизнес в Банско регистрира положителни резултати през летния сезон. През топлите месеци на годината Банско е цялостно, а спрямо предходната година индикаторите са идентични, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин и уточни, че през 2022 година летният сезон в курорта е бил извънредно мощен. Радваме се на това, че българите ни желаят като дестинация от ден на ден, означи ръководителят на локалния туристически съюз. 

Вече се завръщат и задграничните туристи от обичайни дестинации като Израел, балканските страни и други. Наред с към този момент одобрените пазари, Банско притегля и туристи от страни като Испания, Австрия и Норвегия, които не са напълно присъщи за летния ни туризъм, само че към този момент стартират „ осезаемо “ да участват на туристическата карта на града, сподели още Малин Бистрин. 

През летния сезон Банско предложи на своите посетители богата културна и спортна стратегия, а събитията не престават и през септември. Още в първия уикенд на месеца Задругата на банските механджии и Съюзът на туристическия бизнес в Банско провеждат за поредна година кулинарния празник „ Уникално Банско “. Днес от 17 часа на централния площад „ Никола Вапцаров “ в планинския курорт ще има кулинарна вечер навън с локални ястия, ще бъде приготвено „ катино мезе “ и „ траань “, планувана е и истинска възстановка на бански традиции и проява на изработка на произведения от ковано желязо. 

За следващ път механджиите и притежателите на локални заведения ще представим най-вкусната част от Банско, сподели за Българска телеграфна агенция Малин Бистрин. Ще бъдат демонстрирани предписания, които се предават в фамилиите от потомство на потомство. Празникът „ Уникално Банско “ е обвързван още с локалните производители, пазителите на обредите и обичаите и на старите занаяти. 

Празникът е различим към този момент измежду гостите, имаме резервации в нашите хотели, като имам поради освен град Банско, само че и целия район, сподели още ръководителят на Съюза на туристическия бизнес в Банско и уточни, че всякога има изненади и нещо ново, което разрешава „ всеобхватността на банската традиция “. 

Празникът „ Уникално Банско “ е двудневен и продължава в неделя, 3 септември, от 10:30 часа на централния площад в града с ревю на български национални носии и арт ателие за деца. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР