Туристическите забележителности у нас, представени с рисунки на деца. Над

...
Туристическите забележителности у нас, представени с рисунки на деца. Над
Коментари Харесай

Изложба представя туристически забележителности, нарисувани от деца

Туристическите забележителности у нас, показани с рисунки на деца. Над 60 пана на участниците в състезанието " Моята Еден дестинация " бяха изложени под куполите на Ларгото. Авторите на най-хубавите измежду тях бяха наградени от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Параклисът „ Св. Атанасий “ край Драгоман. Според една от легендите на чудодеен извор в местността цар Петър се излекувал от кожна болест. В манастира до него отсядал и Паисий Хилендарски. За рисунката, с която 13-годишната Нанси Йорданова показа своя роден край, през днешния ден получи първата премия в конкурс на Министерството на туризма.
Нанси Йорднанова, 13 година от Драгоман: Реших да обрисувам него, тъй като това е доста въздействащо и прелестно място. В нашата дребна община има доста параклиси, църкви и манастири и неслучайно тя се назовава Малката Света гора.
Нанси е определена измежду 250 деца от 17 града, а министърът на туризма Николина Ангелкова даде обещание да посети параклиса дружно с авторката на най-хубавата рисунка. За останалите отличени хубостта на родните им места се крие в националните носии, кукерските маски, архитектурните забележителности и природата.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Наистина се вижда детския взор и по какъв начин всичко е слънчево, красиво. Няма я тази мрачна картина, която постоянно в дадени обстановки и ние възрастните слагаме. Така че това е прелестен метод да покажем какъв брой е хубава нашата страна и по какъв начин тя заслужава да бъде посетена и забелязана.
Картички и магнити с творбите на децата ще популяризират България. А с изключение на в античния комплекс " Сердика ", паната ще бъдат изложени в Народното събрание, както и на Летището.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР