Туристическите услуги през зимния сезон (в Смолянска област) се очаква

...
Туристическите услуги през зимния сезон (в Смолянска област) се очаква
Коментари Харесай

Зимният туризъм ще поскъпне у нас

Туристическите услуги през зимния сезон (в Смолянска област) се чака да нарастнат с още 20-30 %, предвижда на конференция през днешния ден Георги Пампоров, ръководител на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори.  

Според него покачването  е обяснимо, защото зимният туризъм е извънредно подвластен от цените на енергоносителите, а и хотелиерският и ресторантьорски отрасъл директно изпитват последствията от инфлационната вълна. 

Малките туристически обекти в планинския район към този момент се запасяват, съгласно Пампоров, с не толкоз поскъпналите дърва и пелети.  Цените на хотелските услуги в региона за зимата към този момент не са ясно обрисувани, тъй като на този стадий се вършат резервации най-вече за Коледа и Нова година, когато ваканционните пакети са по-скъпи от междинните за сезона равнища. Очакванията на хотелиерите са за повече резервации в последния миг, каквато наклонност се следи в последно време. 

Летният туристически сезон в област Смолян мина при приблизително равнище, с мудно пускане при започване на летните месеци и повече туристи през август и септември, обобщава Пампоров.  Туристическите услуги в района са поскъпнали приблизително с 20-30 % през лятото, към които ще се прибави и предстоящото покачване на цените през зимата. 

 istock istock
След извънредно мощния летен сезон през 2021 година, когато опциите за задгранични ваканционни пътувания бяха лимитирани, хотелите и туристическия отрасъл в региона в този момент регистрират последствията от постковид интервала, съгласно данни на хотелиерския съюз. Плановете за зимния интервал са свързани и с метеорологичните прогнози, очаквайки задоволително снежен интервал, прецизират хотелиери. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР