Туристически пътеки към природни забележителности ще оформи община Берковица по

...
Туристически пътеки към природни забележителности ще оформи община Берковица по
Коментари Харесай

Берковица чертае туристически пътеки с Румъния



Туристически пътеки към естествени забележителности ще оформи община Берковица по трансграничен план със Румъния. Планинските направления ще бъдат проучени с дрон и маркирани на карти и пътеводители за наши и непознати туристи, оповестиха от локалната администрация в предбалканския град.

Кметът на Общината инж. Милчо Доцов подписа контракт за осъществяване на плана по Програмата ИНТЕРРЕГ Румъния-България 2014-2020 година,в който с изключение на Берковица вземат участие и румънските общини Банеаса и Аджиджа и българската община Шабла.

По самодейността в Берковица ще бъдат обособени и обезпечени три туристически маршрута – от Туристическо-информационния център на Берковица до Калето, до Хайдушките водопади и до връх Ком. По маршрутите ще се разположат беседки, пейки с маси и кошчета, цветарници, пергола с пейки, осведомителни табла, указателни знаци и табели и стойки за колела.
 Туристически маршрут ком-Емине  vrah_kom1 планина връх Ком
За туристическия център в града ще бъдат закупени преносим компютър, камера и дрон и ще се изготвят портфолио с туристическите пътеки, справочник и туристическа карта.

Целта на плана е да насърчи туристическия капацитет на общините-партньори, да разгърне мрежа за трансгранично туристическо съдействие и да образова административните структури на четирите общини и локалните представители на бизнеса, свързани с туризма – хотели, заведения за хранене, туристически организации и локални водачи. А това ще раздвижи общинските стопански системи и ще увеличи стандарта на живот на хората, обявиха от балканската администрация. Проектът, който е съфинансиран от Европейски Съюз и българския бюджет, е на стойност 506 313,73 евро и ще бъде осъществен за 18 месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР