Туристически автобус се запали на АМ Хемус, на 5-ти км

...
Туристически автобус се запали на АМ Хемус, на 5-ти км
Коментари Харесай

Автобус се запали на АМ Хемус, няма пострадали*

Туристически рейс се възпламени на Автомагистрала " Хемус ", на 5-ти км след изхода на София в посока Варна. Това заяви пред БГНЕС Светлин Иванов, който по това време е минавал с автомобила си в региона.
" Инцидентът стана в 14:30 ч. на първата бензиностанция след изхода на София. Около рейса имаше към 20 души. Чу се лека детонация и хората се разбягаха. Имаше суматоха в един миг ", описа още Иванов.
Той добави, че чиновник на бензиностанцията се е притекъл на помощ, а малко по-късно на място са пристигнали екипи на пожарната и полицията. Няма данни за потърпевши хора.
В транспортното средство пътували 24 пасажери и двама водачи. Никой от тях не е потърпевш. По първични данни единият от водачите е забелязал повредата, отбил е незабавно, пасажерите и багажът им били свалени. Мястото е обозначено от полиция. Предприети са ограничения за прекачване на пасажерите в различен рейс. На този стадий е открито, че техническа нередовност е повода за случая.
Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов заяви, че случаят е станал към 14.30 ч. Шофьорът на рейса е загасил пожара, а водачи на преминаващи коли са му помогнали, няма потърпевши хора.
Снимка: Архив
*Информацията е актуализирана към 18:25.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР