Туристическата обиколка подчертава задълбочаването на сътрудничеството между Москва и Пхенян

...
Туристическата обиколка подчертава задълбочаването на сътрудничеството между Москва и Пхенян
Коментари Харесай

Не е шега: Руски медии тръбят как руснаците тръпнат в очакване да...

Туристическата обиколка акцентира задълбочаването на съдействието сред Москва и Пхенян след срещата предишния септември сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и съветския президент Владимир Путин на космодрума в Далечния изток на Русия.

Много руснаци сега изпитват усложнения да пътуват в Европа и Съединени американски щати заради глобите, наложени на родината им след нейното навлизане в Украйна. През октомври съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че би предложил на сънародниците си Северна Корея като ваканционна дестинация.

 

Правителството на Южна Корея съобщи, че няма данни от държавните медии на Северна Корея, които да оповестяват задгранични туристи да са влизали в страната след пандемията от COVID-19.

 

Руската група група ще посети столицата Пхенян и по-късно ще кара ски, сподели пред " Асошиейтед прес " Инна Мухина, общоприет шеф на организацията " Восток Интур ", която управлява обиколката. 

 

Според Мухина " доста " хора са показали интерес към екскурзията, като добави, че в групата, която е отпътувала са били туристи от всички елементи на Русия, в това число от Москва и Санкт Петербург, както и от съветския ексклав Калинингард, вклинен сред Полша и Литва. Сред пасажерите са били и деца, които се образоват на ски в съветско учебно заведение, чиято цел е да основава олимпийски първенци. 

Причините руснаците да посещават Северна Корея са разнообразни, сподели още Мухина, като изрече съмнение, че някои хора са привлечени от опцията да посетят затворената страна, до момента в който други се интересуват повече от опциите за упражняване на зимни спортове.

 

" По съветския " Первый канал " излъчиха страховит репортаж за щастливия живот на хората в Северна Корея. Имат високи упования и за летния туристически сезо ", майтапи се хумористичната Фейсбук страница " Копейкин ". Към обявата си разгласява и видео - репортажа на съветската пропагандна медия. И наподобява, и звучи неуместно. Но това чака руснаците, откакто разрешават на Путин да води война в Украйна.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР