Туристическа подводница, която редовно извозва хората до останките на кораба

...
Туристическа подводница, която редовно извозва хората до останките на кораба
Коментари Харесай

Туристическа подводница с хора на борда изчезна по време на екскурзия до останките на Титаник

Туристическа подводница, която постоянно извозва хората до останките на кораба " Титаник ", е изчезнала в Атлантически океан. Според бреговата защита на Бостън към този момент се организира издирвателна и избавителна интервенция, оповестява английската медия BBC.

Към момента не е ясно какъв брой души са били на борда ѝ, когато тя е изчезнала. Малки плавателни съдове понякога извеждат туристи и откриватели до останките на потъналия транспортен съд, които се намират на към 3800 м под водата.

Частната компания OceanGate Expeditions, която провежда дълбоководни експедиции, удостовери, че е притежател на изчезналата подводница и че на борда ѝ е имало хора.

" Проучваме и активизираме всички благоприятни условия за безвредното връщане на екипажа. Цялото ни внимание е ориентирано към членовете на екипажа в подводницата и техните фамилии ", показват от предприятието.

Британският пътнически лайнер " Титаник " потъва по време на първото си корабоплаване от Англия до Съединени американски щати през април 1912 година, на път от Англия за Съединени американски щати, откакто се сблъсква с айсберг. При случая умират 1514 от общо 2224 пасажери и екипаж. Това е една от най-известните морски произшествия в историята, а останките от първокласния транспортен съд са открити едвам седем десетилетия по-късно.

Преди две години OceanGate стартира да провежда дребни екскурзии до там с миниподводница, като искащите би трябвало да заплатят сума от близо 125 хиляди $ на човек. Услугата се популяризира от компанията като " късмет да излезете от всекидневието и да откриете нещо в действителност неизмеримо ".

Подводницата може да побере петима души, които нормално включват водач, трима платежоспособни посетители и гид. Пълното гмуркане до потъналия транспортен съд лишава общо осем часа.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР