Туристи с коронавирус често са се отбивали на италианския остров

...
Туристи с коронавирус често са се отбивали на италианския остров
Коментари Харесай

Жителите на този пълен с туристи италиански остров не се разболяват от К-19, учени изясниха защо

Туристи с ковид постоянно са се отбивали на италианския остров Джилио. Докато са били на острова, те не са спазвали обществена отдалеченост и въобще не са се придържали към откритите карантинни ограничения. В същото време, обаче, никой от локалните поданици не се е разболял от ковид, оповестяват международните издания.

Ферибот доближава до острова два пъти дневно, което доставя дузина туристи от континента. Този остров съставлява затворена среда с висока плътност на популацията.

През пролетта на 2020 година на остров Джилио към момента не са въведени карантинни ограничения и почиващите си поддържат връзка с локалните поданици. Всъщност тази обстановка с огромна възможност е можела да докара до всеобщо заразяване, само че това не се е случило. Защо?

Лекарите експерти имат две версии за това. Първата е обвързвана с безусловно чистия въздух, който лимитира разпространяването на инфекцията. Според втората версия, локалните поданици имат по този начин наречения пресечен имунитет към подобен патоген.

Експертите означават, че кръстосаният реактивен имунитет е доста значим за опълчване на разнообразни инфекции. Резултатите от проучването са оповестени от учени на портала medRxiv.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР