Туристи от цял свят посещават Тоскана целогодишно заради първокласното вино

...
Туристи от цял свят посещават Тоскана целогодишно заради първокласното вино
Коментари Харесай

Близо 200 години Маледети Тоскани правят уникални обувки

Туристи от целия свят посещават Тоскана целогодишно поради първокласното вино и прелестната храна, само че районът е прочут и със занаятчийниците, които оферират неповторими произведения, направени от майстори на сувенири, дрехи, играчки до лудост. Регионът е и отечество на международния бранд за кожени обувки, облекла и аксесоари Maledetti Toscani.

Почти 200-годишната история на занаятчийския фамилен бизнес стартира от градчето Монтепулчано през 1848 година, а в наши дни марката има магазини в Рим, Флоренция, Торино, Канада, Съединени американски щати и даже Китай.

Уникалните „ craft ” артикули на Маледети се отличават с несравнимо качество и устойчивост и не на последно място – жанр, неподвластен на времето и хитовите фешън трендове.

Фамилният бизнес, предаващ се от генерации от татко на наследник, залага на правилото „ Произведено в Италия ” от италиански ръце. Маледети залагат на концептуална тактика и с изключение на магазини, техните обекти са си същински музеи.

Такъв е магазинът в Пиза, където екип на БГНЕС отиде, с цел да се увери в достоверността на станалите известни из Европа и оттатък океана артикули. Стефано ни посреща с усмивка и споделя в резюме за вековния фамилен бизнес. Мъжът не не помни да напомни, че „ всеобщото произвеждане е за всички, само че Маледети са единствено за теб ”.

От него разбираме, че обувките, чантите, коланите се създават от най-висококачествената кожа, като за обработка се ползват старите способи, датиращи от Римската империя. Маледети залагат на растително дъбена кожа. В процеса на дъбене те употребяват танин и други съставки, съдържащи се в разнообразни елементи на растенията, като дървесна кора (приготвена в специфични мелници), листа, плодове и други

Философията на Маледети Тоскани от 1848 година до 2020 година е, че бизнесът е не просто бизнес и всеобщо произвеждане, а идеология. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР