Туристи от чартър, които в момента са на почивка са

...
Туристи от чартър, които в момента са на почивка са
Коментари Харесай

Туристи в Египет искат мобилна секция на летището

Туристи от чартър, които сега са на отмора са изпратили питане до ЦИК и РЗИ с искане да им бъде обезпечена мобилна секция при кацане на полета им от Хургада на летище София. Засега обаче институциите не са се произнесли дали ще им обезпечат опция да дадат своя избор за определената от тях политическа мощ.

" При записване на ваканцията трябваше да пътуваме в началото седмица по-рано, а в след това да кацнем на 3-ти и да имаме опция да гласуваме ", обясниха за „ Труд “ туристи, поискали да останат анонимни.

Заради оповестената наложителна карантина от 10 дни след идване, защото Египет се намира на континента Африка, огромна част от туристите са се отказали от пътешестване, датите са променяни неведнъж и в този момент пътешествениците кацат малко преди края на изборни ден в столицата. Част от тях обаче са от провинцията и даже карантината да отпадне, за което има индикации, поради водени диалози сред здравното министерство и туроператори, почиващите в Хургада няма да имат опция да гласоподават.

" Държавата попречва ваканцията ни поради здравни условия, това е в реда на нещата ", обясниха за „ Труд “ почиващи. Според тях обаче би трябвало в този момент същата тази страна да им обезпечи правото да подадат своя избор и да вземат участие в изборите като пълноправни жители, обясниха туристите.

Те са безапелационни, че в хотелите в Египет се взимат всички ограничения за опазване на здравето на туристите. Освен българи в египетските курроти, измежду почиващите са и съветски туристи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР