Турчинът, който опита да подкупи митничар, след като се оказа,

...
Турчинът, който опита да подкупи митничар, след като се оказа,
Коментари Харесай

Арест за мъж, който пробва да подкупи митничар 

Турчинът, който опита да подкупи митничар, откакто се оказа, че придвижва богатство от остарели монети, остава в ареста. Мярката за неотклонение му наложи окръжният съд в Хасково през днешния ден.

Случаят е от 21 т.м., когато турският жител дошъл на Капитан Андреево. Оказало се, чуе носи 94 златни, римски, византийски, персийски, малоазийски монети от V век до XI век и 37 броя сребърни средновековни дирхами, които не са разпознати и регистрирани по съответния ред и не са съпроводени с документ за генезис и за способа на придобиването им. Те са оценени на 40 000 лева

Мъжът, които имал компаньон, опитал да подкупи митничар с 1 500 евро, с цел да не сформира акт и да не конфискува монетите, само че служителят не взел парите, а турчинът бил задържан.

Днес съдът взе под внимание, че двамата са се пробвали да прикрият пренасяните от тях златни монети, което се приема за косвена индикация, че са знаели за техния темперамент на археологически обекти и че подлежат на митническо обявление. Съдебният състав реши, че е налице и действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение. Съдът одобри, че без значение от съществуването на данни за заболяване на обвинения, на същия е предписано медикаментозно лекуване, което може да бъде приложено и в следствения арест.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР