Турчин влезе в жилищна сграда на кон и се качи

...
Турчин влезе в жилищна сграда на кон и се качи
Коментари Харесай

Приказна сватба: Рицарят на кон влезе в апартамент СНИМКИ

Турчин влезе в жилищна постройка на кон и се качи до първия етаж в квартал Бергама в провинция Измир, Западна Турция, съобщи през вчерашния ден организация Ихляс хабер (IHA). Това е част от вековна сватбена традиция в този регион.


Традиционните турски сватби – най-малко в Бергама – включват историческа отборна игра по конен спорт, наречена „ Джирит “, където конни ездачи печелят точки, като хвърлят дървено копие към противниковата страна.

След като играта завърши, по традиция, домакините на сватбата сервират дарове на ездачите, които идват до входната им врата и остават на конете си.

И по този начин, когато Бурак и Хатидже Караташлъ взеха решение да се оженят, те съблюдаваха традицията и поканиха 12 конници на сватбата.


След като изиграха историческата игра, ездачите пристигнаха в къщата с барабани и свирки, с цел да получат своите дарове. Тъй като традицията повелява да останат на конете си, ездачите останаха отвън жилището, до момента в който разговаряха с домакина на сватбата, който беше на първия етаж на жилищна кооперация.

Тогава един от конниците, Ахмет Съкъ, се приближи до бащата на младоженеца, Емин Караташлъ и извика: „ Ще се кача до жилището с моя кон. “ Караташлъ го провокира „ Не можеш да се качиш чак до тук горе “.

След което Съкъ се изкачи постепенно по стълбите с коня си до първия етаж, влезе в жилището и даже излезе на балкона. След като поздрави от там, озадачената аудитория, събрала се пред постройката Съкъ си получи подаръка от Караташлъ. После слезе по стълбите с коня си и излезе умерено от постройката.

Караташлъ и фамилията му обявиха, че в никакъв случай няма да не помнят този неповторим ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР