Турчин беше осъден на хиляда години затвор от съд в

...
Турчин беше осъден на хиляда години затвор от съд в
Коментари Харесай

В Турция осъдиха женкар на 1075 години затвор

Турчин беше наказан на хиляда години затвор от съд в Истанбул, тъй като е ръководел фракция, обсъждана от прокуратурата като незаконна организация. Той бе приет за отговорен по разнообразни обвинявания, в това число шпионаж и изнасилвания.

64-годишният Аднан Октар получи общо 1075 години зад решетките. Той беше задържан, дружно с доста свои почитатели, при огромна акция на турските служби преди две години. Пред съда бяха изправени общо 236 обвинени. Кой обаче е Аднан Октар, водачът на този незаконен фетиш?

Роден в столицата Анкара през 1956 година, Аднан Октар преглежда себе си като интелектуалец, създател е на доста книги и е представител на придвижване, което отхвърля еволюцията. През 80-те години на предишния век става прочут, събирайки почитатели измежду студентите, най-вече деца от богати фамилии. В този интервал е задържан за поощряване на теократична гражданска война, и по-късно лежи в психиатрична клиника. През 90-те години Октар уголемява своята фракция, като разпространява теориите си, отричащи еволюцията. По-късно основава лична телевизия, в която постоянно изрича мнението си по най-различни въпроси.

Снимка: БГНЕС/ EPA  В Турция осъдиха коцкар на 1075 години затвор

Според прокуратурата обаче проповедникът Аднан Октар не е просто един мъж, който изнася лекции по разнообразни въпроси, свързани с религията и тайните теории. В своите телевизионни излъчвания Октар основава облика на коцкар, тъй като е заобиколен от красиви дами. Бивши негови почитатели и родственици на млади дами, чиито мозъци са били промити в този фетиш, свидетелствата против Октар. Той е упрекнат в полово принуждение над доста дами. Принуждавал ги е да пият противозачатъчни хапчета. В дома му са били открити 69 000 противозачатъчни хапчета, написа „ Дейли Сабах”. Самият обвинен споделя, че „ има хиляда приятелки”.

Обвиненията обаче не стопират дотук. Съдът призна Аднан Октар за отговорен в обвинявания за изнудване, пране на пари, изтезания, нелегално подслушване, закани, данъчни измами и шпионаж. Преди две години, когато групата беше разрушена от турската полиция, излезе информация, че тази ислямистка фракция е правила боен и политически шпионаж в интерес на Съединени американски щати и Израел. Твърди се, че Октар е имал връзка с Държавния департамент. Съдът показва, че наказаният е правил полово принуждение и над малолетни. Обвиненията не стопират дотук. Според проверяващите Октар е имал връзки с гюленистката организация „ ФЕТО”, която беше посочена от Анкара за уредник за опита за боен прелом в Турция през 2016 година. След опита за бунт турските служби арестуваха хиляди обвинени, в това число служители на реда, бойци и служители от държавната администрация. В обвиняването се споделя, че сектата на Аднан Октар е набирала млади дами, промивала е мозъците им под претекста на „ религиозни учения” и по-късно тези жертви са били изнасилвани и унижавани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР