Турбуленцията е най-неприятната част от летенето за мнозина. И макар

...
Турбуленцията е най-неприятната част от летенето за мнозина. И макар
Коментари Харесай

Кои са най-турбулентните полети в света

Турбуленцията е най-неприятната част от летенето за мнозина. И въпреки че е събитие, което се случва изненадващо постоянно, то може да аргументи тревога даже и измежду по-спокойните пасажери.
 Турбуленция - какъв брой рискова е в действителност
Турбуленция - какъв брой рискова е в действителност

Рисково ли е да се пътува със аероплан

Често обаче  и се схваща неправилно. Защото действително не съставлява сериозна опасност за актуалните пътнически самолети, а множеството пострадвания пораждат, когато хората не са закопчали коланите си.

Както към този момент споменахме, с лека турбуленция са се сблъсквали множеството пасажери. Силната турбуленция въпреки това е доста по-рядка. Някои данни сочат, че тя се случва при един на всеки 50 000 полета. Възможно е обаче в бъдеще да претърпяваме, като причина за това е световното стопляне.
 Снимка 672071

Въпреки че това събитие е неизбежно, можем да подходим стратегически към избора си на място на борда, с цел да го усещаме по-малко. Най-подходящите седалки са тези наоколо до крилата на самолета, в междинната му част. Следващите най-хубави места са тези в предната част, до момента в който задните седалки пък са най-засегнати от вятъра, който удря опашката на самолета.

Що се отнася до най-турбулентните полети пък, те могат да бъдат тествани в уеб страницата Turbli, който е анализирал към 150 000 маршрута за миналата година.
 Снимка 672070

Дългото близо 1900 километра разстояние от Сантяго, Чили до Санта Круз, Боливия, е несъмнено за най-турбулентния полет. Веднага след него пък се подрежда маршрутът от Алмати, Казахстан, до столицата на Киргизстан - Бишкек.

Шест от най-турбулентните полети се оказват вътрешни в Япония и Китай, до момента в който европейските, които влизат в челната десетка, са единствено два. Милано - Женева е най-турбулентният маршрут в Европа (и петият най- турбулентен в света), до момента в който Милано - Цюрих е на десето място.
 5 съвета за спокоен и удобен полет
5 съвета за спокоен и удобен полет

Как да се погрижим за себе си до момента в който летим

Ето я и цялата класация от топ 10 на най-турбулентните полети в света съгласно данните на Turbli, представени от Independent.

10. Милано (MXP) - Цюрих (ZRH)

9. Сянянг, Китай (XIY) - Чунцин, Китай (CKG)

8. Сянянг, Китай (XIY) - Чънду, Китай (CTU)

7. Осака, Япония (KIX) - Сендай, Япония (SDJ)

6. Ланджоу, Китай (LHW) - Сянянг, Китай (XIY)

5. Милано, Италия (MXP) - Женева, Швейцария (GVA)

4. Токонаме, Япония (NGO) - Сендай (SDJ), Япония

3. Ланджоу, Китай (LHW) - Чънду, Китай (CTU)

2. Алмати, Казахстан (ALA) - Бишкек, Киргизстан (FRU)

1. Сантяго, Чили (SCL) - Санта Круз, Боливия (VVI)
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР