Турбоскандал се завихри на заседанието на Столичния общински съвет заради

...
Турбоскандал се завихри на заседанието на Столичния общински съвет заради
Коментари Харесай

СКАНДАЛ В СОС: ГЕРБ раздава апартаменти като Бай Тошо

Турбоскандал се завихри на съвещанието на Столичния общински съвет поради предлагането на депутатите от ГЕРБ да дарят боксьорката първенец от олимпидата в Токио Стойка Кръстева и нейния треньор с по един апартамент в София. Общинарите на Фандъкова внесоха отчет за задачата, само че не помниха останалите медалисти, което провокира гневния отпор и на сътрудниците им от Демократична България, и на тези от Българска социалистическа партия.



Шефът на соцгрупата Калоян Паргов подсети пред Lupa.bg, че тя поддържа практиката за отличаване на сполучливи спортисти и първенци с материални тласъци. Но с цел да бъде обективна, би трябвало да бъде отправена към всички заслужили.

Не е единствено към Стойка Кръстева, само че и към Ивет Горанова, както и към златните девойки от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова и несъмнено треньорите им. И съпостави герберското предложение с жестовете на Тодор Живков.



Както е добре известно, Бай Тошо раздаваше не просто по един апартамент на заслужилите спортисти, само че и по една волга плюс солидна сума пари от порядъка на сред 10 и 20 хиляди лв..

Паргов изясни, че в случай че общинските съветници в действителност милеят за спорта, би трябвало да създадат жест и да подтикват всички, които популяризират България на високи конгреси като олимпийските игри. „ Това значи единствено едно – взаимност и равно отношение към всички “, безапелационен бе социалистът.

По думите му България чака златен орден 13 години и това се случи в Токио. „ Нека бъдем обективни в отношението си към всеки един от олимпийските първенци, тъй като го заслужават. А за нас ще бъде чест тези хора да бъдат част от софийското общество “, сподели още Калоян Паргов.

Демократична България пък подсетиха, че не просто всички медалисти заслужават награди от общината, само че и че в случай че на всеки от тях бъде даден по един апартамент, бюджетът би олекнал с към 2 милиона лв., които пък биха могли да се оползотворят за столичните учебни заведения.

Докладът не събра нужните 46 гласа и бе отритнат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР