Турбината, която се предполага, че е необходима на Газпром за

...
Турбината, която се предполага, че е необходима на Газпром за
Коментари Харесай

Siemens: „Газпром“ умишлено бави връщането на турбината за „Северен поток“

Турбината, която се допуска, че е нужна на " Газпром " за възобновяване на цялостната работа на газопровода " Северен поток ", и която е подготвена за изпращане след ремонта, не може да бъде доставена по виновност на Русия. Това се споделя в известие на немската компания Siemens Energy. Русия не дава нужните документи за доставката на турбината, настояват от компанията, представена от Ройтерс.

" Транспортирането на турбината може да стартира незабавно. Германските управляващи предоставиха на Siemens Energy всички нужни документи за експорт на турбината към Русия при започване на предходната седмица ", заяви Siemens. Към момента " Газпром " не е предоставила нужните митнически документи за приемането на турбината.

Ройтерс добавя, че процесът на превозване на турбината се е оказал доста по-труден от предстоящото, защото Москва изисква съответни документи, с цел да покаже, че прехвърлянето на това съоръжение не нарушава глобите.

Според Германия въпросната турбина би трябвало да бъде употребена през септември.

От " Газпром " разясниха, че получените от Siemens канадски документи за превозването на турбината " не отстраняват авансово обрисуваните опасности " и повдигат спомагателни въпроси.

Вчера съветската газова компания разгласи, че стопира работата на още една турбина на Siemens поради хипотетична потребност от ремонт. С това доставките на газ по " Северен поток " от на следващия ден ще бъдат не повече от 33 милиона кубически метра дневно.

На 14 юни бе понижено подаването на газ по " Северен поток " с 40%, а след това и с 60% с опрощение, че компресори на " Сименс " от станция до Санкт Петербург били на ремонт в Канада. Властите в Отава по изключение от глобите изпратиха оборудването в Германия (в централата на Siemens, бел.ред.). Специалисти настояват, че газопроводът може да работи обикновено и без тези компресори и че Москва си търси някакви оправдания да притиска Европа с понижени доставки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР