Тупак Шакур: Сестрата нарича новото обвинение в убийство „ключов момент“

...
Сестрата на Тупак Шакур каза, че американската полиция обвинява бивш
Коментари Харесай

Сестрата на Тупак Шакур каза, че американската полиция обвинява бивш лидер на банда в убийството на брат й през 1996 г., е "основен момент".

Родената в Ню Йорк хип-хоп легенда беше простреляна четири пъти на 25-годишна възраст при нападение от кола в Лас Вегас.

В петък голямото жури на Невада повдигна обвинение срещу 60-годишния Дуейн „Кефе Д“ Дейвис по едно обвинение в убийство със смъртоносно оръжие.

Sekyiwa Shakur каза, че "днес е победа", но "запазена присъда" до приключване на съдебното производство.

"За мен е важно че светът, страната, съдебната система и нашият народ признават тежестта на смъртта на този човек, брат ми, син на майка ми, син на баща ми", публикува тя в Instagram.

"Има много замесени ръце и остава толкова много около живота и смъртта на моя брат Тупак и нашето семейство Шакур като цяло. Търсим истинска справедливост на всички фронтове“, продължи тя.

Тази публикация в Instagram не може да бъде показана във вашия браузър. Моля, активирайте Javascript или опитайте с друг браузър. Вижте оригиналното съдържание в InstagramBBC не носи отговорност за съдържанието на външни сайтове.Пропускане на публикация в Instagram от wildseed13

Разрешаване на съдържание в Instagram?

Тази статия съдържа съдържание, предоставено от Instagram. Искаме вашето разрешение, преди да бъде заредено нещо, тъй като те може да използват бисквитки и други технологии. Може да искате да прочетете и преди да приемете. За да видите това съдържание, изберете „приемам и продължавам“.

Приемам и продължавам BBC не е отговорен за съдържанието на външни сайтове. Край на публикация в Instagram от wildseed13

Mopreme Shakur, доведеният брат на Shakur, каза, че обвинението срещу г-н Дейвис е „горчиво“.

"Преживели сме десетилетия на болка", каза той пред CNN. „Те знаят за този човек, който пуска устата си от години.

„И защо сега? За нас това не е приключило. Искаме да знаем защо и дали е имало съучастници."

Кой беше Тупак Шакур? Животът на Тупак Шакур в снимки

Полицията казва, че г-н Дейвис е планирал смъртоносната стрелба след неговият племенник е участвал в битка с Шакур в казино.

Г-н Дейвис беше арестуван близо до дома си в Лас Вегас рано в петък и ще се яви в съда до дни Полицията в Лас Вегас (LVMPD) сподели негова снимка.

В съда прокурорът Марк ДиаДжакомо описа г-н Дейвис - бивш лидер на уличната банда South Side Compton Crips - като „командир на място, на място“, който „нареди смъртта“ на Шакур.

На пресконференция по-късно в петък, полицай Джейсън Йохансон каза, че много бързо е станало очевидно, че това е престъпление, свързано с банда, и случаят е бил преразглеждан многократно. появи се нова информация, че случаят е „подсилен“.

Г-н Йохансон също спомена „собствените признания“ на г-н Дейвис пред медиите, че той е бил в автомобила откъдето са произведени изстрелите.

Шакур беше прострелян в Лас Вегас на 7 септември 1996 г. Той почина в болница няколко дни по-късно.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР