Тунизийката Онс Жебур ще стане първата състезателка от арабска страна,

...
Тунизийката Онс Жебур ще стане първата състезателка от арабска страна,
Коментари Харесай

Историческо! Първа тенисистка от арабска страна в топ 10

Тунизийката Онс Жебур ще стане първата състезателка от арабска страна, която попада в топ 10 на международния женски тенис, откакто отстрани Анет Контавейт от Естония на четвъртфинал на шампионата Индиън Уелс след 7:5, 6:3.

''Чувствам се необикновено! Работихме за това интензивно, в продължение на години. И както споделих в края на предишния сезон, моята цел е да вляза в топ 10. Знаете, че доста хора се съмняваха в нас като тим, само че ние им доказахме, че бъркат. Да бъдеш в топ 10 е нещо огромно, само че нямаме желание да стопираме до тук. Вървим напред, уповавам се ", съобщи Жебур след края на мача, откакто и WTA удостовери достижението й.

27-годишната Жебур постепенно се наложи и съумя да прекърши отбраната на Контавейт, реализирайки пет от 12-те брейкпойнта, които й се отвориха, с цел да запише 48-а победа през сезона. Това е и най-сериозната сполучлива статистика през този сезон в Тура за която и да е състезателка.

Hear a special message from on her Top 10 breakthrough ⬇️
— wta (@WTA)
Жебур доближи до финала в Чикаго Класик по-рано този месец и стана първата арабска тенисистка с купа от WTA, откакто взе трофея в Бирмингам през юни.

Нейна съперничка на полуфинала ще бъде Паола Бадоса от Испания, която в профил германката Анжелик Кербер с 6:4, 7:5 за час и 25 минути. Първият сет беше решен от пробив в 10-ия гейм, до момента в който вторият беше празненство на грешките, само че въпреки всичко испанката стигна до триумфа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР