Тунинг ателието Brabus представи програма за подобрения на електрическия лифтбек

...
Тунинг ателието Brabus представи програма за подобрения на електрическия лифтбек
Коментари Харесай

Brabus подобри аеродинамиката на най-обтекаемата кола в света

Тунинг ателието Brabus показа стратегия за усъвършенствания на електрическия лифтбек Mercedes-Benz EQS 450. Интересното е, че тунинг експертите не са докоснали електрическия тракт на колата, само че съществено подхождат към аеродинамичните детайли. Нови такива от въглеродни нишки, разнообразни джанти и иновационно лично устройство за ръководство на въздушното окачване са в основата на по-добрата аеродинамика. Подобренията понижават повдигането с 40 % и най-важното - коефициентът на въздушно противодействие с спомагателни 7.2 единици.
`Brabus

Колкото и да е необичайно, Brabus към този момент има няколко електрически автомобила в своето портфолио. Всичко стартира с опити върху Tesla. След това, през 2020 година, основаната в Ботроп компания сподели пакет от усъвършенствания за Mercedes-Benz EQC, а напролет на 2022 година „ пипна “ Porsche Taycan. Сега те обръщат съществено внимание на електрическата S-Klasse - най-аеродинамичния автомобил в света. С създаване на нова аеродинамика и инсталиране на ковани джанти Monoblock, както и с добавка на модул за ръководство на въздушното окачване SportXtra към Taikan, те вършат EQS още по-обтекаем.

Сега, Mercedes-Benz EQS 450+ от Brabus е оборудван и с нов челен спойлер от въглеродни нишки. Това оказва помощ освен за понижаване на коефициента на противодействие на въздуха, само че и на повдигащата мощ, настояща върху предната ос на електрическия автомобил при придвижване с висока скорост.
`Brabus

Втората значима смяна е, че EQS прибавя вентилационни отвори в арките на калниците, дифузьор и заден спойлер. Заедно тези детайли понижават повдигането от въздушната бликам с цели 40 %. И най-после, 22-цоловите ковани джанти Monoblock M и модулът за намаление SportXtra (до -15 мм начело и -25 мм отзад) понижиха така и така ниския коефициент на въздушно противодействие Cd със 7.2 %.

Разбира се, Mercedes-Benz EQS може да бъде поръчан и с присъщия интериор на Brabus Masterpiece и с разнообразни аксесоари. Сред тях са алуминиеви педали, прагове и велурени стелки. Но няма нарастване на мощността на електрическия тракт, макар че те към този момент имат създаден силов пакет за електрическите Mercedes-и. Това е комплектът E-PowerXtra, който увеличи мощността на EQC 400 4Matic от 300 на 310 киловата (от 408 на 422 к.с.) и от 765 на 830 Нм въртящ миг.

Доработената и свръхаеродинамична електрическа S-Klasse коства 173 890 евро. За съпоставяне ще кажем, че общоприетият EQS 450+ се продава в Германия за 107 326 евро, а най-наточеният фабричен Mercedes-AMG EQS 53 4Matic + за 152 546.
`Brabus

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР