Тунел под Петрохан ще има, но съществуват трудности, които ще

...
Тунел под Петрохан ще има, но съществуват трудности, които ще
Коментари Харесай

Министър Личев: Тунел под Петрохан ще има

Тунел под Петрохан ще има, само че съществуват компликации, които ще бъдат преодолени. Това съобщи министърът на околната среда и водите Асен Личев при визитата си в Берковско.

Министърът сподели къде ще излиза тунелът над село Бързия, а по-късно сподели елементи от трасето, по които би трябвало да бъде направена връзката със скоростния път Ботевград-Видин.

Въпросните терени през 2016 година са оповестени за парцели с трайно предопределение "ливади ". Това е станало със заповед на тогавашния министър на околната среда и водите Ивелина Василева и нито един от тогавашните депутати от северозападна България не е обжалвал тази заповед.

Личев посочи, че Министерство на околната среда и водите и АПИ ще намерят разновидности тези местности, оповестени за ливади, да бъдат заобиколени или да се откри различен метод за реализация на плана.

Заповедта на министър Василева от 2016 годна за въпросните местности не може да се анулира, само че ще се откри решение на казуса и тунел под Петрохан ще има. Той ще има връзка със скоростния път Ботевград-Видин, добави министърът.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР