Тулуза записа гръмка победа с 5:1 над Нант на финала

...
Тулуза записа гръмка победа с 5:1 над Нант на финала
Коментари Харесай

Тулуза разпердушини Нант и вдигна Купата на Франция

Тулуза записа гръмка победа с 5:1 над Нант на финала за Купата на Франция и изцяло справедливо подвигна трофея. " Виолетовите " изиграха брилянтно първо полувреме на " Стад дьо Франс ", в което вкараха четири от петте си гола - два на Логан Коща (4` и 10`) и два на Тайс Далинга (23` и 31`). През втората част мачът по-скоро се доиграваше, като " канарчетата " върнаха едно попадение посредством Людовик Блас от дузпа (75`), а Закария Абулал (79`) оформи крайния резултат.

Срещата стартира по съвършен метод за Тулуза. Възпитаниците на Филип Монтание вкараха два гола още в първите 10 минути. Първо в 4-тата Логан Коща се разписа след центриране от корнер. След това в 10-ата още веднъж той бе прецизен с глава след подаване на някогашния халф на Левски Стайн Спирингс.

Това развиване на мача сякаш въодушеви играчите на Тулуза, които продължиха да с прелестното си показване и в 23-тата минута падна и трети гол. Габриел Суасо с прелестен извеждащ пас откри Далинга зад отбраната, а той технично трансферира вратаря и означи третото попадение за своя отбор.
 Дайте своите прогнози за дербито сред Ливърпул и Тотнъм в Carlsberg “Домът на почитателите ” Дайте своите прогнози за дербито сред Ливърпул и Тотнъм в Carlsberg “Домът на почитателите ”
В 31-вата минута нидерландецът още веднъж бе в прегръдките на съотборниците си. Далечен удар на Фарес Шаиби бе отразен от вратаря, само че Далинга бе заел добра позиция и от близко означи втория си гол в мача и четвърти за тима си.

В 75-ата минута Нант върна едно попадение. Фабиен Сантонс бе спънат за дузпа, а Людовик Блас бе прецизен от бялата точка.

Четири минути по-късно обаче Тулуза вкара пети гол. Изстрел от фаул се отби от стената, само че топката попадна в Закария Абулал, който с изстрел от границата на наказателното поле съумя да се разпише.

Така Тулуза ликува с трофея за повторно в историята си. Нант пък остава с 4 трофеи във витрината си, като сдаде оценката, което завоюва през предишния сезон. Най-много купи има ПСЖ - 11.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР