Тук трябва да се разграничават тези две неща - сред

...
Тук трябва да се разграничават тези две неща - сред
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Депутатите не отразяват вижданията на народа, а битките на олигархични кръгове

Тук би трябвало да се разграничават тези две неща - измежду народа няма такова озверяване, каквото има горе. Трябва да бъдем бдителни към това и да не упрекваме народа. Това сподели писателят Стефан Цанев пред Българска национална телевизия.

" Сред народа няма такова опълчване - грубо и пошло, каквото има горе на върха… измежду елементарните хора няма такова разделение”, сподели още Стефан Цанев.

" Българският Великден е една огромна фантазия. Вече 30 години сме в непрекъснато очакване да се случи положителното и това дълго очакване умори хората. Трябва да се замислим за какво това се случва и кой е отговорен, тъй като не може да бъде упрекван народът, който понася всичките последствия на политическите разправии ", сподели още Цанев.

" Демокрацията е придирчив режим, тя е тирания на болшинството. Когато това болшинство е незадоволително интелигентно, тогава ситуацията е доста неприятно. Тя не е естествена система. Системата е да има вождове и хората да се подчиняват. Ние сме стадни животни и желаеме да имаме лидер. Предполага се, че демокрацията е за високо интелигентни хора, хора, които са преодолели своя инстинкт за лакомия, за обир, да владееш другите, да подтискаш другите ", разяснява писателят.

Според него “ние страдаме от диктатурата на всеобщия неприятен усет, всеобщия неприятен темперамент, неприятен нрав и на простотията преди всичко”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР