„Тук трябва да добавим и корекционните добавки. Става въпрос от

...
„Тук трябва да добавим и корекционните добавки. Става въпрос от
Коментари Харесай

Mинистър Гьоков обясни как се изчислява увеличението на пенсиите

„ Тук би трябвало да прибавим и корекционните добавки. Става въпрос от 50 стотинки до към 60 лв.. Така по сметките минималната пенсия ще стане 467 лева”, изясни министър Гьоков.

„ Ако някоя пенсия остане под 467 лв., пенсионерът въпреки всичко ще получава 467 лв.. Идеята ни е да запазим покупателната дарба във времена на инфлация”, изясни общественият министър.

По думите му обществената пенсия ще стане 247 лв., в случай че предлагането бъде признато в Народно събрание.

Министър Георги Гьоков сподели, че общественото министерство не се отхвърля за по-високата минимална работна заплата. Предложението е тя да се пресмята като 50% от междинната.

„ По наши сметки се пада към 770 лв.. От 1 януари ще използван това предписание. Настояването ни беше това да се случи от 1 юли. Не знам по какъв начин ще се развие инфлацията, само че считам, че някъде към 800 лв. ще се наложи да бъде минималната работна заплата от януари 2023 г.”, пресмята министърът.

Той разяснява и държавния дълг. „ Той не се покачва повече от плануваното в краткосрочните и средносрочни бюджетни прогнози. Хубавото е, че има доходи в бюджета, в това число от инфлацията и увеличените цени на горивата”, сподели Гьоков. Той добави, че не го тормози, че разноските се покриват от задължения.

„ Много се спекулира и с това дали се вземат заеми. Нямам проблеми и българите не би трябвало да имат проблеми с това, че се вземат заеми, в случай че страната успее да ги обслужва”, сподели Гьоков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР