Тук сме само аз и моята сянка, казва учителят в

...
Тук сме само аз и моята сянка, казва учителят в
Коментари Харесай

Блокирани заради коронавируса: Героите, които рискуват здравето си в италианската червена зона

" Тук сме единствено аз и моята сянка ", споделя учителят в начално учебно заведение Марцио Тониоло, застанал самичък на нормално цялостния паркинг в една от " алените зони ", оповестени поради ковид в Северна Италия.

Паркингът в Казалпустерленго, едно от 10-те градчета , които са дейно изолирани от външния свят със заповед за карантина, се намира до улица с доста питейни заведения и заведения за хранене, която при естествени условия биха били цялостни с хора.

" За първи път в живота си виждам този паркинг толкоз празен ", споделя той и прибавя: " Не е за поверие ". Трийсет и пет годишният Тониоло снима дневник, отразява всеки ден на фамилията си, което няма право да напуща зоната.

Той е един от близо 50 000 поданици , чийто живот като че ли е подложен на пауза, до момента в който Италия се пробва да спре най-тежкия епидемиологичен гърмеж на новия ковид в Европа.
Броят на доказаните случаи на инфектирани в Италия през вчерашния ден надвиши 370 за пет дни, 12 души са умряли.

Тъй като множеството от локалните магазини са затворени и запасите от храна на фамилията на Тониоло привършват, той изминава с кола 6,5 км до огромен супермаркет, с цел да ги попълни.

За да защищити личния състав си, магазинът лимитира броя на клиентите, които може по едно и също време да влизат в магазина. " Всичко е извънредно добре уредено ", споделя Тониоло, откакто купува хранителни ресурси за 300 евро (325 щатски долара) и прибавя: " Всички са доста общителни и работят без спиране ".

Друг от " героите " на Тониоло е Руди Таляферо, млад готвач, които пече самун в кухнята си и го раздава гратис на нуждаещите се в тяхната " алена зона " .

Друг образец - една жена работи като локален фармацевт. Съпругът и децата ѝ живеят в близкия град Бреша, само че тя е решила да остане в " алената зона ", с цел да не затваря аптеката. Кметът на града й е подсигурил апартамент, тъй че да не ѝ се постанова да заплаща наем.

" Общността на Сан Фиорано ще се сплоти още повече, тъй като селото е малко, само че общността е мощна ", сподели Тониоло. Звучи злокобно, само че даже локалното гробище е затворено за посещаване.

" Внимание ", написа на табелката, " от здравословни съображения гробището ще остане затворено до второ разпореждане ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР