Тук ще се помещава компютърен център. Сградата в германския град

...
Тук ще се помещава компютърен център. Сградата в германския град
Коментари Харесай

По-щадящи за природата: Как се строи с 3D принтер

Тук ще се обитава компютърен център. Сградата в немския град Хайделберг е издигната на мястото на някогашния щаб на американските въоръжени сили в Европа. Със своите размери (53х11х9 метра, надлежно на дължина, ширина и височина) тя е най-голямата сграда в Европа, излязла от 3D принтер. " Отпечатването " ѝ стартира през април тази година, а в края юли беше инсталиран и последният бетонен детайл, съобщи .

Как се строи с 3D принтер?

Проектът за постройка от 3D принтер е предоставен от групата Краус. Нейният началник Ханс-Йорг Краус е очарован от новата технология , признава той пред АРД.

Това обаче не е първата сходна постройка в Германия. През 2020 година в град Беркум, провинция Северен Рейн-Вестфалия, беше издигната къща от елементи, " отпечатани " на 3D принтер. Компютърният център в Хайделберг е третата такава постройка, получила позволение за строителство.

Самата строителна площадка обаче е доста друга от другите: вместо нормалните шумни машини, там работи един така наименуван " портален принтер ", който наслагва един пласт бетон върху различен - с маркуч и дюза под налягане. Прилича съвсем на слагането на глазура върху торта благодарение на сладкарски пулверизатор. Стените са вълнообразни, от горната страна наподобяват като правоъгълник с извивки. Такива форми не са вероятни при стандартното строителство.

Building concrete homes with a 3D printer:

Alquist's 3D printer sets up around future homes, then prints homes out of concrete, one layer at a time.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР