Тук ще бъде логистичната база © Сашка Панайотова Още по

...
Тук ще бъде логистичната база © Сашка Панайотова Още по
Коментари Харесай

"Брадърс Комерс" инвестира 12 млн. лв в нова логистична база

Тук ще бъде логистичната база

© Сашка Панайотова Още по тематиката
Цел 2020: Lidl да е най-голямата верига в страната

Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ", пред " Капитал "
30 мар 2018
" Екопродукти.бг " се разраства с логистична база за био- и здравословни храни

Собствениците на дребни магазини могат да комбинират артикули от разнообразни снабдители
29 яну 2018
Осем вериги са с продажби за над 100 млн. лева в България

При 1% растеж на пазара през 2016 година тридесетте най-големи вериги съумяват да реализират 11%
29 сеп 2017
" Метро България " ще купува плодове и зеленчуци непосредствено от производители

Реализацията на самодейността ще стартира през май 2017 година
28 ное 2016 Търговецът на храни " Брадърс Комерс " стартира да построява нова логистична база, която ще бъде ситуирана върху 15 000 кв.м. в една от базите на бившето дискови запаметяващи устройства. Инвестицията в нея ще е за над 12 млн. лева, оповестиха от компанията за " Капитал ". Собствениците към този момент са закупили Корпус 8 от някогашния цех за дискови и запаметяващи устройства в Стара Загора. Инвестицията се финансира с банков заем.

Новата база ще разполага с комерсиална част, складови пространства и офис площи и изложбена част. Ще има и профилираното Училище за образование на готвачи за заведенията, с които работи компанията. Плановете са образователната база да бъде предоставена за прилагане и от Професионалната гимназия по облекло и хранене " Райна Княгиня " в Стара Загора.

В базата ще бъдат назначени на работа към 300 души, с което заетите в " Брадърс Комерс " ще стигнат 500 души.

Нова тактика в търговията

" Тази инвестиция ще ни даде опция да разтеглим бизнеса си и отвън България ", споделиха притежателите Георги и Теньо Георгиеви. Двамата братя виждат благоприятни условия да изнасят салами и консерви.

" Търговията постоянно върви ръка с ръка с производството и потреблението. Искаме да разработим по-различен модел на търговия на едро. Той е обвързван с ловко обмисляне. Целта ни е, предвиждайки какво ще бъде потреблението на избрани артикули, да подаваме информация на производителите какво, по кое време и в какви количества да създават за нас. Така ще оказваме помощ и на клиентите ни сполучливо да развият бизнеса си. Осъзнаваме една съществена истина, а точно, че нашият бизнес ще бъде сполучлив единствено, в случай че са сполучливи и пратньорите ни ", сподели Георги Георгиев.

Тъй като компанията му доставя с хранителни артикули стотици заведения в страната, той е наел на работа трима шеф-готвачи с интернационален опит. Те посещават заведенията, с които работи " Брадърс Комерс " и дават безвъзмездни съвещания за това по какъв начин да създадат бизнеса си печеливш, по какъв начин да изготвят положителни сезонни менюта и по какъв начин да реорганизират и подобрят кухнята си.

Възможности

" Брадърс Комерс " е основана през 2004 година и развива търговия на едро и дребно с месо, риба, месни и млечни артикули, замразени и консервирани зеленчуци, пакетирани храни, подправки. Компанията работи с над 9000 сътрудници и поддържа подбор от 16 000 продукта. Разполага с по 2 склада в Стара Загора и в София и складови бази в Пловдив и Смолян. Притежава и три хранителни магазина с марката " Крес " в Стара Загора. " Постигаме умерени цени с обмисляне, с дълги позиции. Когато знаем какво ще е потреблението през зимата, договаряме стоките още през юли и август, споделят двамата братя.

Старозагорската компания се доставя с месо и артикули най-вече от български компании, само че работи и с интернационалните сътрудници, измежду които е най-големият експортьор в Европа на свинско месо - " Карникуест ". Затова 60% от свинското месо, предлагано в магазини " Крес ", е вносно, а 40% българско. От предходната година компанията зарежда клиентите си и с прясна и замразена риба – пъстърва, шаран, сом, внася ципура и лаврак от Гърция и сьомга от Норвегия. Поддържа също цялостната гама от млечни артикули на български производители. През предходната година приходите на компанията са нарастнали с 30% по нейни данни. За 2016 те бяха 28 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР