Тук се извисяват най-високите върхове в света и извират безброй

...
Тук се извисяват най-високите върхове в света и извират безброй
Коментари Харесай

Международното изложение за туризъм и култура в Тибет показа на света очарованието му

Тук се извисяват най-високите върхове в света и извират безчет реки. Тук е покривът на света. Тибет, където са най-величествените естествени пейзажи и най-удивителната просвета на Земята, е богат на неповторими туристически и културни запаси, инфраструктурата му е усъвършенствана, има съвършени пазарни детайли, като финансови и човешки запаси. Предимствата на Тибетския самостоятелен регион в развиването на културата и туризма са явни.

В момента администрацията на самостоятелния регион се концентрира върху въпроси като по какъв начин да разпространява и показа туристическите и културни запаси, по какъв начин да насърчи развиването на туризма с тибетска специфичност и да трансформира Тибет във значима международна туристическа дестинация, както и да интегрира задълбочено туризма с културната промишленост и други свързани браншове.

В отговор на тези въпроси управата на Тибет непрестанно прави изследвания, осмелява се да ползва нововъведения и поставя старания за вземането на „ оптимални решения “. Международното ревю за туризъм и просвета в Тибет е една от най-ярките визитни картички в това отношение.

През 2014 година, 2015 година, 2016 година и 2018 година Тибет сполучливо организира четири издания на експото, включващи изложения и мероприятия за привличане на вложения. Чрез тази платформа от ден на ден локални и задгранични компании и туристи навлязоха на Тибетското плато и от ден на ден специфични за региона артикули станаха известни в света. Изложението демонстрира новия имидж на Тибет, който върви по пътя на модернизацията в китайски жанр и предизвиква обмена и интеграцията сред другите етнически групи в региона.

Тибет приема гости от целия свят с туризма и културата като визитни картички. „ Първото издание на експото бе значима историческа насочна точка, което демонстрира, че Централен комитет на ККП и Държавният съвет, както и партийният комитет и управата на Тибетския самостоятелен район, са издигнали културата и туризма до стратегическо равнище на развиване. Провеждането на ревюто е също и тип активизиране на цялата страна и света да се възползват пълноценно от неповторимите преимущества на региона. То е в сходство и с икономическото развиване на Тибет и задоволоява ползите на туристите от страната и от чужбина. “ Това сподели  китайскиият икономист Лин Ифу по време на първото издание на Международното ревю за туризъм и просвета в Тибет през 2014 година

В исторически проект Тибет постоянно е бил значима част от южния сектор на Пътя на коприната, Древния път Танфан и Древния път на чая. От геополитическа позиция той граничи с Индия и Непал и е обвързван с провинциите Юннан, Съчуан, Цинхай и Синдзян, т.е. с Югозападен и Северозападен Китай, което го прави стратегически център и врата на страната към Южна Азия.



В рамките на самодейността „ Един пояс, веднъж “ тази платформа споделя прелестни истории, които са се случили и се случват в актуален Тибет. За специалисти в секторите на туризма и културата това ревю може изцяло да увеличи осведомеността на хората за туризма и културата на региона, да ускори привлекателността, конкурентоспособността и въздействието му, да даде опция на света да опознае Тибет и повече хора от целия свят да го посетят.

Мащабното и прагматично експо показва на света богатите и колоритни туристически и културни запаси на Тибет. То е като туристически и културен карнавал на снежното плато, изпълнен с „ аромата на гхи и цампа “. Изложбите и експозициите са значими елементи от всяко негово издание. „ Очите и устата на маската първо се изрязват, по-късно тя се обгръща по ръба и най-после се работи с детайлите на лицето “. Майсторът на тибетски маски Гаянг Икси държи в ръка маска на тибетската опера, до момента в който изяснява на посетителите главните правила за направата ѝ. В рамките на първото издание на ревюто посетителите от близко общуваха с наследници на нематериалното културно завещание.

„ За благополучие, с помощта на ревюто, съумях да науча доста неща за тибетската просвета на едно място. “ По това време Джим, екскурзиант от Бостън, е мощно впечатлен от ревюто и макар че обиколката му в Тибет продължава единствено три дни, той прекарва дълги часове в разглеждане на щандовете. „ Бях учуден от обичайното тибетско изкуство, като танка, краснопис и живопис, дърворезба и други “, споделя той.

Първото издание на Международното ревю за туризъм и просвета в Тибет дейно насърчи развиването на културната промишленост, като посредством финансирането, съдействието и по други способи започва редица специфични планове за развиване на бранша с вложения на стойност близо 3 милиарда юана.

От дизайна на изложбените зали до подбора на експонатите, второто издание на експото си сложи за цел да подчертае културната конотация. Неговото мото бе „ Свещената земя, небесният Тибет “. На експото имаше разнородни действия свързани с промоции, търговия и други



Третото издание на ревюто бе разграничено на три съществени елементи - просвета, промишленост и театрални изкуства, поставяйки акцент върху характерните обичаи на тибетския етнос посредством видеоклипове, фотоси, предмети и демонстрации на умения онлайн. Изложбите на танка, производството на естествени оцветители и техниките за направа на керамика също привлякоха вниманието на посетителите.

Четвъртото издание на експото бе през 2018 година То се трансформира в платформа за показване на достиженията в развиването на Тибет през 40-те години от въвеждането на политиката на промяна и отваряне на Китай. Специфични негови тематики бяха „ Подаръците от Тибет “, „ Вкусовете на Тибет “, „ Жилищата в Тибет “, „ Музиката на Тибет “ и други

Тематичните конгреси в границите на ревюто дадоха опция да се реализиран повече консенсуси измежду другите публични среди. Това постоянно са най-важните елементи на всяко негово издание и са от извънредно значение за опазването и развиването на  традиционната просвета и за превръщането на Тибет във значима международна туристическа дестинация, както и за развиването на мултиетническата просвета на Китай.

На второто издание на експото се организираха специфични конгреси за туризма и културата, както и за тибетската обичайната медицина, бяха показани резултатите от над 20 университетски изследвания, бе  обменен опит за развиването на туризма и културата с китайски специфики и тибетски особености, бяха сложени основите за бъдещото развиване на тибетската медицина.

На третото ревю бе проведен тематичен конгрес, отдаден на построяването на „ Един пояс, веднъж “ и развиването на туризма и културата в Тибет, към който имаше и пет подфорума за естествените източници на питейна вода, тибетската медицина и нововъведенията, както и предприемачеството измежду младежите. От изявленията на китайските и задгранични специалисти и учени се усетиха решимостта, проектите и дейностите на самостоятелния регион да следва от близко самодейността „ Един пояс, веднъж “, интензивно и пълноценно да употребява неповторимите си преимущества и да се стреми към интернационализация.

Струва си да се означи, че на третото издание на ревюто 15 специалисти и учени от Австрия, Монголия, Съединени американски щати, Нова Зеландия и Непал и техни сътрудници от тибетски лечебни заведения и институти по тибетска медицина изнесоха университетски лекции за наследството, развиването и нововъведенията на тибетската медицина, бе реализиран и консенсус, че нейна татковина е Тибет и тя е основана на мъдростта и опита на тибетския етнос, а развиването ѝ е ползотворно. Фокусът на проучванията в региона на тибетската медицина бе преместен от теорията към клиничното ѝ приложение, бе подложен и акцент върху   стандартизацията ѝ, както и интернационалното съдействие в тази тенденция. Бе реализирано единогласие, че би трябвало да ѝ се отдаде по-голямо внимание и значение.

Форумите на високо равнище за туризъм и просвета, за стопанска система на Тибетското плато и за интернационално икономическо съдействие в Хималаите бяха част от четвъртото издание на междунраодното ревю. Бе решено те да продължат да са част от идващите му издания. Трите форума се отличиха с високите си спецификации и стандарти. На тях бяха дадени редица оферти за развиването на Тибет.

Привличането на вложения е едно от главните цели на Международното ревю за туризъм и просвета в Тибет. Организационните комитети на предходните му издания имаха за цел да основат положителни условия за вложения от страната и чужбина, което даде огромен принос за икономическото съдействие сред самостоятелния регион и другите елементи на Китай, както и с други страни. В резултат на това компании от целия свят започнаха да инвестиратат или да усилват капиталовложенията си в региона, допринасяйки за висококачественото му развиване.

В Тибет има една сентенция: „ Когато пристигна посетител отдалеко, цветята разцъфват “. В този прелестен сезон петото издание на ревюто се организира по график. Близо 1000 компании от страната и чужбина показаха към 10 000 типа артикули. Изложението бе намерено на 16 юни в Лхаса, административния център на Тибетския самостоятелен регион. То бе едно от най-важните събития в културния календар на Тибет.

По време на тридневното събитие бяха проведени изложения, главен конгрес и действия свързни с туристическия маркетинг и насърчаването на вложенията. Изложбената му повърхност бе 14 000 кв. м. На него бяха показани най-новите достижения в сфери като  туризма, спорта, културата, зелената сила, обичайна тибетска медицина, модерните услуги и логистиката в региона интернационалната търговия.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР