Тук съм да видя готовия паметник на баща ми. Няма

...
Тук съм да видя готовия паметник на баща ми. Няма
Коментари Харесай

Владимир Данаилов: Няма да играя Ламбо във филма за него


" Тук съм да видя готовия монумент на татко ми. Няма да ви го демонстрираме още, тъй като има много документи, които би трябвало да се попълнят, само че аз го одобрявам, защото съм го виждал на фотография. " Това показа извънредно пред " България Днес " синът на Стефан Данаилов - Владимир. Той дойде през вчерашния ден със брачната половинка си Виктория у нас за последните мерки за паметника на името на татко му.

" Около мен има вести - купихме си къща и стартирам да работя като общопрактикуващ доктор от 1 юли. Не съм наясно дали ще се съумея да си дойда декември, когато е годишнината от рождението на татко ми, по тази причина взех решение да свърша тази работи през двете седмици, в които съм тук да видя майка ми и да се срещна с документите за паметника ", сподели Влади, който се върна от Щатите.

Единственият правоприемник на огромния артист хареса първия вид на Вежди Рашидов, който видял под формата на ескизи. След това майка му Ирен Кривошиева му предоставила още няколко разновидността и двамата се спрели на един, в който лицето на Стефан Данаилов е до театрална завеса.

 

 Първият вид на монумент за Ламбо от Вежди Рашидов

Първият вид на монумент за Ламбо от Вежди Рашидов

" Направиха го, стана доста прекрасен, само че ще изчакаме с формалното показване пред хората ", сподели Ирен. Официалното разкриване на творбата ще бъде на рождения ден на Стефан Данаилов - 9 декември. Тогава, в случай че беше жив, Ламбо щеше да стане на 80 години.

Докато е тук, 35-годишният наследник на Мастера ще се срещне и с племенницата на Ламбо - режисьорката Росица Обрешков а, с цел да обсъдят бъдещия документален филм за татко му. По него също се работи. Тогава точно би трябвало да отвори порти и театърът на името на Стефан Данаилов, създаван от възпитаници на Мастера. " Знам, че желаят да създадем филм за татко ми, в който аз да играя него, защото ние доста си приличаме, само че още нямам детайлности за този план, а и почтено казано, не считам, че би трябвало да вземам участие ", споделя Влади.

 

 Стефан Данаилов

Стефан Данаилов

" Според мен, с цел да имат триумф всички начинания в памет на Стефан, би трябвало да се обединим тези, които сме били в живота му. Защото по този начин никой не знае какво прави другият и това не е решение ", счита Кривошиева.

Засега още не е ясно дали в края на годината своята книга за Стефан Данаилов ще показа публично и Аня Пенчева. Актрисата написа " Такъв беше Ламбо " от нейната позиция за живота си с него. Тя не пожела да разяснява по кое време ще има публично показване на творбата й.

Аня Пенчева е говорила персонално с Владимир Данаилов във връзка премиерата на книгата, само че и синът на Ламбо не пожела да каже повече детайлности по нея.

Колкото до това дали ще се върне в България, когато приключи докторантурата си, Влади е безапелационен: " На този стадий не виждам по какъв начин ще се случи да се върна. Дължа може би повече от 300 000 $ за образованието си. Нормално е в Щатите да имаш заем за обучение, а по-късно, като започнеш работа, да го изплащаш. Ако се прибера тук, в България, и работя като доктор, няма по какъв начин да върна парите по заема ", безапелационен е синът на Ламбо.

Събират се с Митко Бомбата



В градинката на Народния спектакъл има монумент на различен популярен артист - Григор Вачков. Скулптурата бе концепция на Светлин Русев, а изработката бе на Емил Попов. Приживе Григор и Ламбо играха в " На всеки километър " и бяха другари. " Хубаво е да се съберат отново един до различен ", разясняват околните на Ламбо.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР