Тук не е въпрос за достойно заплащане, а за оцеляване.

...
Тук не е въпрос за достойно заплащане, а за оцеляване.
Коментари Харесай

Не става въпрос за достойно заплащане, а за оцеляване, обяви синдикалист

Тук не е въпрос за почтено възнаграждение, а за оцеляване. Така Адриана Киселинчева, представител на синдикатите на публицистите в БНР, аргументира митинга на държавните чиновници пред Народното събрание.

„ Нашите съществени претенции са за обективна индексация на заплатите, защото от три години насам ние не сме получавали никакви добавени пари . Всяка година нормално получавахме по към 10%. Сега нашите претенции са за 25%, които са безусловно реалистични. До този миг са постъпили над 3 млн. лв. в бюджета на БНР, които са извънредно незадоволителни – това са може би 7-10% към главните заплати на чиновниците в БНР “, изясни тя.

„ Средната заплата в БНР е към 1800 лв., само че болшинството от сътрудниците сме с към 1500 лв.. И това е от години наред “, сподели още Киселинчева.

 
 Sindikati Resized Снимка: Анелия Джамбазка / Euronews Bulgaria
„ Тук през днешния ден са Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите, Националното радио, архивите, хората от културните институти... Обединява ги едно нещо – че страната, в лицето на изпълнителната и законодателната власт, не е помислила за тях в „ Бюджет 2023 “. Тези хора желаят една обективна отплата на високата инфлация през последно време. Искат да имат такава индексация на приходите, каквато имаха другите техни сътрудници в публичния бранш, хората в частния бранш, където работодателите подвигнаха заплатите приблизително с 15% “, разгласи Любомир Костов от КНСБ.

„ Нашите претенции са за към 170 милиона лв., които на фона на общия бюджетен недостиг и разноските в действителност „ кантарът не ги лови “. Ще се съберем над 1000 индивида, ще стартираме с „ Продължаваме промяната “, 11 ч. имаме среща с Движение за права и свободи, 12 ч. с ГЕРБ, 13 ч. с Българска социалистическа партия... И с всички останали, които изявят предпочитание. През цялото време ще бъдем на линия, тъй че се надявам да ни чуят “, сподели още той.

 

Вижте още във видеото.

 

Вижте също по какъв начин протичат срещите на КНСБ с парламентарно показаните партии:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР