Тук не е въпрос за достойно заплащане, а за оцеляване.

...
Тук не е въпрос за достойно заплащане, а за оцеляване.
Коментари Харесай

Не става въпрос за достойно заплащане, а за оцеляване, обяви синдикалист

Тук не е въпрос за почтено възнаграждение, а за оцеляване. Така Адриана Киселинчева, представител на синдикатите на публицистите в БНР, аргументира митинга на държавните чиновници пред Народното събрание.

„ Нашите съществени претенции са за обективна индексация на заплатите, защото от три години насам ние не сме получавали никакви добавени пари . Всяка година нормално получавахме по към 10%. Сега нашите претенции са за 25%, които са безусловно реалистични. До този миг са постъпили над 3 млн. лв. в бюджета на БНР, които са извънредно незадоволителни – това са може би 7-10% към главните заплати на чиновниците в БНР “, изясни тя.

„ Средната заплата в БНР е към 1800 лв., само че болшинството от сътрудниците сме с към 1500 лв.. И това е от години наред “, сподели още Киселинчева.

„ Тук през днешния ден са Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите, Националното радио, архивите, хората от културните институти... Обединява ги едно нещо – че страната, в лицето на изпълнителната и законодателната власт, не е помислила за тях в „ Бюджет 2023 “. Тези хора желаят една обективна отплата на високата инфлация през последно време. Искат да имат такава индексация на приходите, каквато имаха другите техни сътрудници в публичния бранш, хората в частния бранш, където работодателите подвигнаха заплатите приблизително с 15% “, разгласи Любомир Костов от КНСБ.

„ Нашите претенции са за към 170 милиона лв., които на фона на общия бюджетен недостиг и разноските в действителност „ кантарът не ги лови “. Ще се съберем над 1000 индивида, ще стартираме с „ Продължаваме промяната “, 11 ч. имаме среща с Движение за права и свободи, 12 ч. с ГЕРБ, 13 ч. с Българска социалистическа партия... И с всички останали, които изявят предпочитание. През цялото време ще бъдем на линия, тъй че се надявам да ни чуят “, сподели още той.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР