Тук малко младостта и опитът в управлението изиграха лоша шега

...
Тук малко младостта и опитът в управлението изиграха лоша шега
Коментари Харесай

Борисов с критики към изявленията на кабинета за Шенген, не пуска наши военни в Червено море

" Тук малко младостта и опитът в ръководството изиграха неприятна смешка и в Румъния, и в България. Един голям труд, който извършихме с Кирил Петков и в комисиите, сега е изложен на доза подозрения. Дава се опция да се появят и отрицателни мнения ", означи Борисов.

По думите му не се прави по този начин в дипломацията, само че " няма смисъл да се връщаме обратно ".

" Ако през днешния ден до обед не се случи да получим документа, нагледно казано, всичките изказвания, които бяха направени, не са положителни за дипломацията. Ако не стане до през днешния ден, ще отидем януари на КОРЕПЕР, а януари към този момент е много покрай изборите в Австрия ", акцентира водачът на ГЕРБ и добави, че поради това се поставят всички старания, организират се ужасно доста съвещания. 

" Поемат се задължения и по тематиката за миграцията - нещо, за което преди три години бяхме за образец. Ние сме длъжни - като искаш да си в Шенген, би трябвало да си пазиш границите. И като не можеш да я пазиш, ще имаш пасиви за това. Виждам, че през последните месеци се поставят големи старания за охраняването на границите и можем да го възстановим. За страдание, по времето на Бойко Рашков и всички останали границата беше разградена. Положи се голямо изпитание да се плюва българската страна, посочваха се дупки по оградата. Това изигра неприятна смешка на България ", изясни Бойко Борисов.

По думите му към този момент би трябвало да се мисли и за идващите стъпки, тъй като " еврозоната чака ".

Борисов сподели още, че шансът проходът " Хаинбоаз " да бъде уголемен и пътят Русе-Велико Търново да бъде построен е над 90%.

" Всички сътрудници, които поддържаха бюджета, могат умерено да се похвалят на хората, които са дали своят вот за тях по места ", заяви някогашният министър председател и уточни, че се планира построяването и на още един мост над река Дунав.

Снимка: БТА

Борисов опонира на военния министър Тодор Тагарев, че България може да изпрати свои военни кораби в Червено море.

" Ние сме солидарни с Украйна и с Израел, само че няма да допуснем България да стане част от каквито и да е било военни дейности. Българите би трябвало да знаят, че това няма да се случи. Едно е да помагаш на нападната страна, по този начин както вършат 50 страни и то тези, за които се стремим да са ни другари, друго е да изпращаш военни елементи. Това не може да се случи и се чудя на Тагарев по какъв начин може да приказва без даже да е приказвал с болшинството в Народното събрание ", безапелационен беше Бойко Борисов.

По време на визитата кметът на Стара Загора Живко Тодоров изрече признателност за 50 млн. лв., които са отпуснати на общината за осъществяване на осем плана в държавния бюджет за 2024 година. " След три години на безвремие, в което нямаше отпуснати пари, за мен в този момент е казус 50 млн. лв. се отпускат единствено за община Стара Загора и за съответни планове за хората ", сподели още той.

Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов добави, че за община Чирпан пък са отпуснати над 15 млн. лв.. Общата сума, която е отпусната на област Стара Загора, е 162 лв., стана известно още по време на визитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР