Тук има ясен сценарий, ясен опит за послание. Говори се

...
Тук има ясен сценарий, ясен опит за послание. Говори се
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Преговорите за съставяне на правителство са като риалити театър

Тук има явен сюжет, явен опит за обръщение. Говори се незадълбочено, популистки, прескачат се механизмите и се схваща, че не политиките и тяхната допирателна ще бъдат причина за обединението, а тя ще бъде насилствена коалиция, която би трябвало да прескочи всички бариери в името на властта. Това сподели политическият психолог проф. Антоанета Христова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. По думите й камерите на договарянията играят ролята на насила за всички участници - в случай че намерят алена линия по политика, която може да бъде причина за пропадане на обединението, да се съобразят с главния приоритет, който им е заложен от гласоподавателите, и да имат някакво ограничаване. Реалните договаряния стават на второ и трето равнище, те не са пред камерата, съобщи Христова.

Журналистът Мира Баджева съобщи, че договарянията са нужни дотолкоз, доколкото прозрачността е отсъствала дълго време от българската политика. „ Сега се показва благосклонност, че всичко е на показ. Те са и потребни дотолкоз, доколкото да се видят зоните, които съставляват минни полета ", разяснява тя. По думите й заварката сред четирите партии е анти-ГЕРБ говоренето, което е равностойно на битката против корупцията и неприятните практики в ръководството.

Според политолога Христо Панчугов огромният въпрос е по какъв начин ще бъдат отсети целите и дневният ред на бъдещото държавно управление и кой ще поеме водачеството в тази обстановка. Някои от предложенията, които се чуват на договарянията, са искрено безумни, други са футуристични, а трети са свързани с действителни проблеми, счита той.

Според политолога, в случай че разделянето сред анти-ГЕРБ и смяната на статуквото не се преодолее, ще забележим процеси на радикализация и разпад на политическата система, който може да има доста по-сериозни последствия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР