Туитър временно спря предлагането на платения абонамент за синьо кръгче

...
Туитър временно спря предлагането на платения абонамент за синьо кръгче
Коментари Харесай

Туитър потвърди aвтентичносттa на Иисус Христос

" Туитър " краткотрайно спря предлагането на платения абонамент за синьо кръгче в платформата след всеобщи злоупотреби с нововъведението. Абонаментът от 8 $ месечно е концепция на новия притежател Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, предлагано на известните профили гратис до момента. От средата на предходната седмица всеки консуматор получи опция да се възползва от платената услуга, само че неналичието на ясни правила за удостоверяването на самоличността на хората, администриращи профилите, докара до безпорядък и голям брой тролски офанзиви, при които с въпросното кръгче за достоверност се снабди и Иисус Христос.

„ Twitter Blue “, както Мъск назова платения абонамент, просъществува единствено ден-два, преди да бъде стеснен за операционната система на „ Епъл “ (във версията на приложението за Андроид не се предлагаше). От програмата може да се възползва всеки консуматор, заплатил нужната сума, без даже да предложи документи за идентичност, написа „ Форбс “.

Така обществената мрежа се наводни с верифицирани тролове, представящи се за известни политически фигури като Джордж Буш, Тони Блеър, търговски компании като „ Пепси “, „ Тесла “, „ Бритиш петролиум ".

Много от тролските сметки са сложни за различаване и доведоха до информативен безпорядък. Фалшив профил на фармацевтичната компания „ Eli Lilly and Company “, да вземем за пример, разгласява, че „ с наслада оповестява, че инсулинът към този момент е безвъзмезден “, а различен техен артикул ще се предлага за 400 $, тъй като „ можем да вършим каквото си желаяме “. Твърдението за инсулина докара до огромен спад от над 4% в акциите на „ Лили “ и милиони долари загуба, само че и провокира спор в Съединени американски щати за високата цена на животоспасяващото лекарство.

Все още не е ясно дали и по кое време абонаментната услуга ще бъде възобновена и какво ще се промени в метода, по който модераторите на обществената мрежа ревизират истинността на сметките, които верифицират. Платеният абонамент се преглежда като избавителен пояс от Мъск, който неотдавна закупи " Туитър " за 44 милиарда $ и по-рано съобщи, че „ банкрут не е изключен “, написа " Площад Славейков ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР