Туитър се е съгласил да плати глоба от 150 милиона

...
Туитър се е съгласил да плати глоба от 150 милиона
Коментари Харесай

Туитър ще плати 150 млн. долара глоба за злоупотреба с лични данни

Туитър се е съгласил да заплати санкция от 150 милиона $, с цел да уреди правосъдно дело , обвързвано със отбрана на персонални данни , оповестиха осведомителните организации, базирайки се на министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Американското държавно управление упреква обществената медия, че е нарушила наредбите на Федерална комисия по търговията , като е заблуждавала консуматори си за това до каква степен опазвала непублична информация, обвързвана с персоналните им данни. В тъжба , импортирана през вчерашния ден в съд в Калифорния , се твърди, че Туитър е декларирал на ползвателите си, че събира персонални данни - телефонни номера и имейли, с цел да подсигурява сигурността на сметките им, само че не ги е уведомил, че тези данни ще бъдат употребявани и за таргетирани реклами.

Нарушенията засягат интервала май 2013 - септември 2019 . Твърди се също, че Туитър е лъгал , заявявайки, че съблюдава правилата за отбрана на конфиденциалността, контрактувани сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, и Съединени американски щати и Швейцария, забраняващи на компании да обработват информация на потребителите по метод, за който те не са дали единодушието си.

Незаконната процедура на Туитър е засегнала повече от 140 милиона техни ползватели и е донесла на компанията доста огромни доходи.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР