Туитър прие изискване за назначаване на местен представител в Турция

...
Туитър прие изискване за назначаване на местен представител в Турция
Коментари Харесай

Туитър назначава представител в Турция за повече местен конт...

Туитър одобри условие за назначение на локален представител в Турция като част от нов закон за обществените медии, който влезе в действие през октомври 2020 година

„ Радващо е да забележим, че Туитър ще извърши отговорностите на закона, без да прилагаме повече наказания, и няма да се наложи да понижим честотната лента на интернет трафика “, показа в туит Омер Фатих Саян, турския заместител министър на превоза и инфраструктурата.

След хода на Туитър не остана обществена мрежа, която да не е назначила представител, с изключение на Pinterest, означи той.

Министърът сподели, че представителите са значими за унищожаване на нарушаванията на закона.

Турция изиска от платформите за обществени медии, които са налични повече от 1 милион пъти на ден в страната, да назначат локални представители.

Миналата година Турция наложи санкция от 40 милиона турски лири ($ 5,43 милиона) на няколко платформи за обществени медии, в това число Facebook, Туитър и YouTube за неспазване на това условие.

След това обществените мрежи взеха решение да се съобразят със закона и да назначат свои локални представители.

Турция щеше да ограничи честотната лента (достъпа) на платформите, които нарушават условията с до 90% и щеше да забрани на основаните в Турция компании да пускат реклами върху тях.

От януари Турция стартира да ползва забрани за рекламиране на турски компании в Туитър, Periscope и Pinterest, само че след отваряне на офис в Турция, всички наказания и ограничавания ще отпаднат.

Гигантите в обществените медии, които назначат локални представители след глобите, ще получат назад 75% от санкцията и нямат ограничавания до интернет достъпа.

Като част от законодателството, обществени медии би трябвало да отговорят на запитвания на държавното управление на турски език. Представителят ще носи юридическа отговорност при проблеми на компанията в Турция.

В рамките на 48 часа те би трябвало да извършват възможни правосъдни разпоредби за унищожаване на нелегално и противоречиво наличие. Ако не изпълнят това, подлежат на наказания, според закона. Противниците на закона настояват, че това ще зачести упражняването на зензура и надзор на обществените медии в Турция.

Освен това законодателството изисква от обществени медии да съхраняват данните на потребителите си от страната, на сървъри в Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР