Тубдиспансера във Варна ще получи 1 млн. лв. за ток

...
Тубдиспансера във Варна ще получи 1 млн. лв. за ток
Коментари Харесай

Тубдиспансера във Варна ще получи 1 млн. лв. за ток и заплати

Тубдиспансера във Варна ще получи 1 млн. лева за ток и заплати. Това взеха решение общинските съветници на своето съвещание през днешния ден с цялостно единогласие.

Гласуването на средствата на днешната сесия на локалния парламент бе посрещнато с бурни овации от страна на присъстващите в залата чиновници на лечебното заведение.

Към взимане на решението се мина след траяли към половин час разгорещени диспути сред общински съветници от разнообразни групи, съобщи морето.нет.

Още при започване на разискването ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов уточни, че през днешния ден преди обяд е планувана среща с министъра на опазването на здравето и локалните управляващи в София.

„ Имаме в началото увещание, че ще се работи в посока разрешаване на този повече от 20-годишен проблем и прехвърляне на активността към някои от огромните лечебни заведения. И управлението на болничното заведение ще упорства пред министъра за прекачване. Има такова двукратно решение на Общински съвет. Първото е още от 2015 година “, уточни Балабанов.
„ Явно верните решения се взимат под публичен напън. Защо трябваше да се стига до тук и да се пратят заболели и заразни у дома. Тези неща можеше да си ги спестим още на предишна сесия, когато предложението беше отхвърлено и подкрепено само от групата на „ Възраждане “, разяснява Юлиян Губатов. Колегата му Ивайло Митковски съобщи, че не трябва въпросите на опазването на здравето да се политизират.

„ Ако министерството не вземе решение, следващата година отново ще бъдем изправени пред същия въпрос “, сподели Митковски. В поддръжка на мнението за потребността от намиране на продължително решение се изрече и Димитър Чутурков от Българска социалистическа партия.

„ Темата се трансформира в дъвка за хората, които желаят да почувстват звездните си мигове. Финансирането, което се прави досега, е на ръба на законосъобразността. Много елементарно разпределяме обществените финанси. Най-лошото е, че всички тези решения се взимат под напън. Песимист съм, че ще излезе нещо от това. Ще влезем в същия затворен цикъл, както през последните 10 години “, разяснява Христо Атанасов.
На собствен ред Марица Гърдева съобщи, че застават твърдо зад това персоналът да получи заплатите си и винаги е било по този начин, само че главният въпрос бил министерството да обърне внимание на проблема.

За обезпечената безапелационна поддръжка от Общински съвет повече от десетилетие за болничното заведение приказва и Янко Станев от новосформираната група „ Съюз на демократичните сили и воля за Варна “.

„ През всички тези години болничното заведение е подпомагана постоянно от Общински съвет. Чисто правно оздравяването, въз основата на което даваме тези средства, не е законно. Учуден съм, че стрелите са ориентирани към Общински съвет, откакто постоянно сме плащали “, сподели Станев.
В последна сметка всички присъстващи 43 съветници дадоха единомислещо единодушие за разпределяне на средствата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР