Цюрих, градът-седалище на Световната федерация по футбол (ФИФА), най-после ще

...
Цюрих, градът-седалище на Световната федерация по футбол (ФИФА), най-после ще
Коментари Харесай

Град Цюрих най-после ще има изцяло футболен стадион

Цюрих, градът-седалище на Световната федерация по футбол (ФИФА), най-сетне ще има нов стадион за най-популярната игра, откакто локален референдум даде зелена светлина на плана през вчерашния ден.

Градската администрация на Цюрих разгласи, че 54 % от гласувалите са подкрепили построяването на оборудване с потенциал 18 хиляди души на мястото на остарелия стадион Хардтурм, който беше затворен и опустошен през 2007-а година.

Новото оборудване ще бъде с поделена благосъстоятелност сред локалните клубове Грасхопър и ФК Цюрих и построяването му ще бъде с частно финансиране, оповестиха взаимно и двата тима.

Предишният референдум по тематиката се организира през 2013-а година и получи отговор Не, защото въпросът беше дали градският стадион да бъде издигнат с общински пари.

В момента и двата тима си поделят стадион " Летцигрунд ", където играят мачовете си, само че оборудването е и за лека атлетика. Пистата към терена не оказва помощ да има същинска футболна атмосфера поради дистанцията на почитателите.

Несъществуващият стадион Хардтурм е бил издигнат през 1929-а година и е приемал мачове на Световното състезание през 1954-а година, на което хазаин е Швейцария. Първоначално е бил стадион единствено за тима на Грасхопърс, който има рекордните 27 шампионски трофеи на страната, само че пък нито една откогато се е преместил на Летцигрунд.

" Аз гласувах със За да се построи стадион. Няма никакъв проблем, в случай че ще се прави с частни капитали. Но с парите на града и на жителите не мисля, че е редно, разяснява един от хората, излизащи от урните, който съобщи, че е сдържан почитател на един от двата градски тима на забележима възраст към 50 години, който не пожела да си каже името.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР