Цялото й поведение е като на стреснат човек - както

...
Цялото й поведение е като на стреснат човек - както
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Електронното правителство за нас продължава да е блян, а за Кения в Африка - не!

Цялото й държание е като на изплашен човек - както още изглеждаше в Народното събрание, когато трябваше да прокарва ремонти за еврозоната, където като че ли я смаза един Трактор. Оттогава наподобява й е по-удобно да пее в президентския хор, където всички сякаш желаят еврозона, само че нямат предпочитание.

 

Първо Велкова ни стресна през март с борда и валутния курс плюс налог свръхпечалба - забележете - за всички компании. Една от типичните черти на бандитския стопански метод е да се приватизират облагите, а одържавят загубите. В бюджетна тавтология, той звучи по този начин: “да се одържавят облагите на всички, с цел да се приватизират дотациите от някои. ”

 

Видяхме го и при великодушните дотации за тока, които предизвикват енергийната неефективност на определени работодатели, и при ограничение на конкуренцията, с цел да се поддържат определени неконкурентни зърнари. А те отвръщат с обич към съветския газ и ненавист към украинското зърно.

 

Сега пък - след ясно изразена парламентарна воля за трипроцентен недостиг, Велкова - Радев ни сплашват с голям недостиг и задължения.

 

Защо?

 

Защото не желаят да станат непопулярни с нараснала събираемост от огромните играчи, връщане на Данък добавена стойност от 20% за ресторантьори и фитнеси, да не приказваме за равнене на акциза на горивата с европейското равнище, с цел да не ударим обичания “Лукойл ”.

 

В разходната част на бюджета няма да разсърдят служителите като съкратят с най-малко 10% разноските за личен състав. За да ги приближат най-малко до тези в Румъния - която е на последно място с максимален дял от 31% в бюджетните разноски в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, където и ние ще членуваме скоро, а сме с 34%! Та това е над милиард лв. ненужни разноски.

 

Да не приказваме, че електронното държавно управление за нас продължава да е идеал, а за Кения в Африка - не! Ама по какъв начин ще предвиждаме такова - нали кражбите ще секнат?

 

Оставям настрани концепциите за 100% дял на големия брой държавни сдружения или непредвидените доходи по ПВУ. Нали не можем да си помислим, че Велкова несъзнателно ги е изпуснала.

 

Явно се готвят нови президентски планове или ще се помпат сегашните с рецензия към неприятните партии, които би трябвало да оправят бюджета. Това е възрожденския метод - първо ще влошим нещата като пречим, а по-късно ще желаеме да ни изберете да ви оправим.

 

Държавническа воля ни би трябвало за положително ръководство, за промени, за електронно държавно управление.

 

Нищо не е изгубено за еврозоната - в случай че имаше воля.

 

Включително такава - да се махне най-сетне капитанчика, който обърна курса на българския транспортен съд на Изток.

 

И сплашва, и опасява, както са го учили.

 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР