Цялото улично осветление в Пловдив ще бъде подменено с LED

...
Цялото улично осветление в Пловдив ще бъде подменено с LED
Коментари Харесай

Сменят цялото улично осветление в Пловдив

Цялото улично осветяване в Пловдив ще бъде сменено с LED осветителни тела, в случай че се намерят пари в градския бюджет. Община Пловдив разгласи социална поръчка за замяна на осветителите за улично и парково осветяване в града, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Прогнозната стойност на поръчката е до 2 милиона лв. с Данък добавена стойност или 1 666 666,67 лева без Данък добавена стойност. Парите ще бъдат обезпечени от бюджета на общината в две бюджетни години, като за 2022 година се планува да са 500 000 лева с Данък добавена стойност, а през 2023 година останалите 1 500 000 лв. с Данък добавена стойност.

Процедурата започва без обезпечено финансиране, като това събитие категорично е посочено в обявлението и проектодоговора. Обявената стойност е лимитна. Всички заплащания ще се правят съгласно разпоредбите и изискванията на плана на контракта, представляващ неразделна част от документите.

Целта на поръчката е да се извърши ремонтно-възстановителни работи на уличното и парково осветяване в общината, за възстановяване и обезпечаване на по-добри условия за живот, добра осветеност през нощта, безопасен  превоз на пасажери и товари, досегаемост на лица с увреждания, както и опазването на околната среда. 

Крайният период за подаване на предложения или на заявки за присъединяване е 05 септември  2022 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР