Цялото държавно ръководство работи за това Сърбия да получи безопасни

...
Цялото държавно ръководство работи за това Сърбия да получи безопасни
Коментари Харесай

COVID-19: В Сърбия хората ще решават коя ваксина искат

Цялото държавно управление работи за това Сърбия да получи безвредни ваксини против Covid-19, съобщи министър председателят Ана Бърнабич и добави, че желанието, колкото и мъчно да е, е да се дават на жителите и опция да избират коя желаят да получат.
Тя съобщи пред телевизия Пинк, че е контрактувано с съветски сътрудници до края на седмицата в Сърбия да дойдат 20 екземпляра от " Спутник 5 ", които ще бъдат тествани от способените служби, съобщи БГНЕС.
 Рекорден брой нови случаи на ковид в Сърбия Рекорден брой нови случаи на ковид в Сърбия
През последните 24 часа в Сърбия са регистрирани 7 999 нови случая на ковид, което е най-големият брой за едно денонощие от начал...
Бърнабич сподели, че през днешния ден министърът на опазването на здравето Златибор Лончар и тя ще имат видео среща с представители на СЗО, а диалозите за имунизацията с американския " Pfizer " ще продължат по-късно.
Тя уточни, че Сърбия ще бъде единствената страна, която не е взела участие в, само че че, както сподели тя, с помощта на президента Александър Вучич и уважението, което китайските сътрудници изпитват към него, тяхната страна " ще бъде имунизирана неотложно ".
„ Вучич употребява всичките си връзки в този миг да не мислим за респиратори, той се бори за това с помощта на политическото въздействие, което има. Сръбското държавно управление работи всекидневно, с цел да реализира съглашение с сътрудниците, да премине през всички процедури, изисквани от нашата здравна система, " сподели Бърнабич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР