Цялостно преразглеждане на досегашната политиса за предоставяне на концесия на

...
Цялостно преразглеждане на досегашната политиса за предоставяне на концесия на
Коментари Харесай

Преговорите в сектор Туризъм: Край на концесиите на плажове |

Цялостно преразглеждане на досегашната политиса за даване на концесия на морските плажове е едно от нещата, към които се сплотиха Продължаваме промяната, Демократична България, ИТН и Българска социалистическа партия по време на договарянията за сформиране на държавно управление по тематика туризъм.

Първо от Демократична България предложиха да се прекрати концесионирането на морски плажове, а по-късно се оказа, че и другите три партии са съсгласни с такова предложение.

От демократичното обединяване предложиха също да се напише нова тактика за туризма като в нея се включи развиването на всички райони. 

Като цяло дебатът по тематика туризъм мина в много висока степен на единогласие и схващане за нуждата, че на бранша не би трябвало да се гледа като на зимен и летен и че би трябвало да се спре изливането на бетон в курортите, тъй че да не се стига до аномалиите в Банско и Слънчев бряг където легловата база е в пъти по-голяма от потенциала надлежно на пистите и плажа. 

Единодушие измежду договарящите бе реализирано и по запазването на 9-процентното Данък добавена стойност за туристическия отрасъл.

Партиите се споразумяха и че българските визи би трябвало да се издават електронно и цените им да бъдат понижени, с цел да се насърчи визитата на туристи от страни, с които България има визов режим.

Ще има и кредитна линия за туристическия отрасъл, обезпечена от Българската банка. Предложението за това пристигна от Българска социалистическа партия.

За друга концепция - учениците да бъдат водени на екскурзии по исторически места ще се разискват опциите за това с МФ.

Остана неразбираемо с кои тъкмо организации на сектора ще договаря държавното управление. У нас има над 250 сдружения, претендиращи, че съставляват хотелиерите и ресторантьорите.

Последващ спор ще има и по концепцията на Българска социалистическа партия ваучерите за храна да се вдигнат до 100 лева и да се употребяват и в туризма.

Бяха утвърдени и концепциите на " Продължаваме промяната " да се декриминализират дейностите по посрещане на личните туристи с нелиценцзиран превоз, както и да се развиват веломаршрути. Ще се търсят благоприятни условия и за поощряване на туризма в Дунавския район. Една от концепциите за това е да бъде възобновен пътническият трафик по огромната ни река.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР