Цяло десетилетие светът и футболът се променяха, за да можем

...
Цяло десетилетие светът и футболът се променяха, за да можем
Коментари Харесай

10 години по-късно: Как светът се промени между двата полуфинала на "Лион"?

Цяло десетилетие светът и футболът се променяха, с цел да можем още веднъж да станем очевидци на... класирането на " Олимпик " Лион на полуфинал в Шампионска лига.

Вчера (15 август) " хлапетата " сервираха следващата изненада в конкуренцията, белязана през сегашния сезон от пандемията от ковид, отстранявайки " Манчестър Сити ". " Лион " си остава френският отбор с най-вече участия в най-силния европейски клубен шампионат - 16. И в случай че при започване на XXI век наличието на отбора в елиминациите беше нещо като традиция, то в последните години " Олимпик " постоянно отсъстваше напълно от Шампионската лига.

За това можем да кажем, че сред двете класирания за полуфинал на " хлапетата ", светът се е трансформирал фрапантно. Как тъкмо?

През 2010 година беше учредена обществената мрежа за шерване на фотоси и къси клипове - " Инстаграм ". Днес тя има над 1 милиарда консуматори, а част от тях развиват бизнеса си точно там.

Снимка: Getty Images

Всъщност обществените мрежи са главният фактор в света последното десетилетие. И в случай че почитателите на " Олимпик " Лион мъчно можеха да се поздравят за триумфа преди 10 години без да употребяват телефона си по предопределение - за позвъняване, през днешния ден всички те могат да се съберат в онлайн чат, да употребяват десетки приложения, с цел да споделят насладата си, да си напомнят архивни фрагменти, да честват дружно, въпреки от разстояние.

Всъщност преди 10 години едно такова класиране на " Лион " нямаше да изненада никой. По простата причина, че тимът 7 следващи години става първенец на страната (от 2002 до 2008 г.). Хубаво е да напомним, че тогава (през сезон 2009/2010) актуалният френски първенец " Пари Сен Жермен " не беше финансово подпомаган от катарски вложители и приключи на... 13-о място в Лига 1.

Снимка: Getty Images

Ами другите съперници на " хлапетата " в актуалната акция в Шампионска лига?

" Байерн " Мюнхен още веднъж беше първенец на Германия, до момента в който " Лайпциг " одеве беше учреден и играеше в... пета дивизия.

От финансова позиция футболът беше много по-скромно място. За 222 млн. евро (колкото струваше прекосяването на Неймар от " Барселона " в " ПСЖ " през 2017 г.) един футболен клуб можеше да си обезпечи услугите на Кристиано Роналдо, Кака, Карим Бензема и Шави Алонсо.

През 2010 година светът занапред опознаваше Джъстин Бийбър, слушаше дуета на Риана и Еминем и гледаше с интерес клиповете на Кейти Пери.



Миньоните от " Аз, проклетникът " се появиха за първи път на огромен екран, до момента в който Леонардо ди Каприо говореше за сънища в " Генезис ", а Джони Деп беше Лудия шапкар в " Алиса в страната на чудесата ".

" Олимпик " Лион се класира още веднъж за полуфинал в една от най-странните години от историята на човечеството. 2020 година беше белязана от ковид, който промени всичко, само че не и желанието на " хлапетата " да са на върха. А точно странностите в нея могат да им оказват помощ!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР