Цялата територия на Украйна е обект на масирана ракетна атака

...
Цялата територия на Украйна е обект на масирана ракетна атака
Коментари Харесай

След масирани руски атака 270 000 жилища в Киев останаха без...

Цялата територия на Украйна е обект на масирана ракетна офанзива от 8 часа сутринта на 31 октомври, оповестява Укринформ. Първа се е задействала системата за противовъздушна защита на Киев.

Кметът на украинската столица Виталий Кличко удостоверява, че поради ракетната офанзива столицата е останала отчасти без електричество. В някои региони на града няма вода.

Гражданите са призовани да останат в укрития до края на паниката за въздушна офанзива.

Според последната информация, в Киев е извадено от строя оборудване, което обезпечава електричество на към 350 000 жилището.

Заради съветските офанзиви част от железопътните линии са били обезточени. По маршрутите са дизелни локомотиви.

Украинската държавна организация оповестява още за удари във Виница, Запорожие и Черкаси, където е развален обект от сериозната инфраструктура и част от региона е останал без електрозахранване.

Сутрешната ракетна офанзива по сериозни инфраструктурни обекти е осъществена, съгласно предварителните данни, от самолети, съобщи началникът на Запорожкия районен боен окръг Старух. В региона са вероятни са спирания на тока. Към момента жертви не са открити, всички служби работят по местата на ударите.

Във Винницка област свалена съветска ракета е паднала върху цивилен обекти, има опустошения, оповестява представителят на локалните военни управляващи Сергий Бозов.

Властите на Харковска област също разгласиха елементи за утринните удари:

" Днес към 8:00 часа сутринта бяха нанесени ракетни удари по Харков и Чугуевския регион. Предварително, с ракети от системи С-300, които са изстреляни от Белгород. Повредени са обекти от сериозната инфраструктура. Поради това са вероятни спирания на електрозахранването. В момента няма жертви “, съобщи губернаторът на региона Олег Синегубов.

Властите на Черновицка област също оповестяват за ракетна офанзива по обект от енергийната инфраструктура.

По-рано беше оповестена въздушна паника в цяла Украйна. В редица райони, в това число Киев и Киевска област, се оповестява за детонации. Масираните съветски ракетни и дронови офанзиви против обекти от сериозната инфраструктура на Украйна започнаха на 10 октомври в възмездие против взривяването на Кримския мост дни по-рано. Украинските управляващи настояват, че все още 30% от енергийните обекти на страната са извадени от строя.
Много от жителите на Украйна са без ток и вода
В Киев се извиха дълги опашки от хора, които желаят да си набират вода, откакто кметът Виталий Кличко заяви, че 80 % от жителите на столицата са останали без достъп до водоснабдителната мрежа, а локалните управляващи споделиха, че 350 000 жилища са останали без ток.

Няколко часа по-късно Кличко сподели, че 270 000 жилището, което значи към 40 на 100 от жилищата в Киев, не престават да нямат достъп до електричество и течаща вода. В цялата страна бяха оповестени спешни спирания на електрозахранването, с цел да се спести сила и да могат да се извършат ремонтни действия, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР