Цялата територия на Соледар е взета под контрол от бойците

...
Цялата територия на Соледар е взета под контрол от бойците
Коментари Харесай

Соледар в Източна Украйна вече е под руски контрол

Цялата територия на Соледар е взета под надзор от бойците на " Вагнер ", заяви в Телеграм ръководителят на съветската военна формация Евгений Пригожин. Той посочи, че в центъра на града се водят сражения с обкръжени бойци и по-късно ще бъде обявен броят на пленените украински военни.
Превземането на Соледар отваря за силите на Русия пътя към Славянск и Краматорск; то е повратен миг в " подготовка за освобождението на цялата Донецка национална република ". Това съобщи по съветската телевизия Денис Пушилин, началник на Донецката национална република.
С завладяването на Соледар, а в бъдеще на Артьомовск (Бахмут) и Северск, войските на Русия ще разрушат отбранителната линия на украинската войска в Донецка област. Така " на дадени стадии при правилно построено взаимоотношение дълготрайно укрепваният фронт на съперника може да рухне ", увери Пушилин, представен от ТАСС.
Соледар " е и постоянно ще бъде украински ", съобщи в " Телеграм " пък източник от украинската войска.
Боевете сред украинските и съветските войски в Соледар не престават, означи и министерството на защитата в Москва, представено от ТАСС. Въздушнодесантни елементи блокираха северната и южната част на Соледар. Руските въздушно-космически сили нанасят удари по крепостите на врага. В града се борят щурмови отряди, уточни ведомството в официално съобщение. 
Германската външна министърка Аналена Бербок посети украинския град Харков. Тя е била съпроводена от украинския си сътрудник Дмитро Кулеба и украинския дипломат в Германия Олексий Макеев. Посещението не е било оповестено авансово. Бербок дефинира третата си аудиенция в страната като демонстрация на взаимност. Тя даде обещание, че Берлин ще даде спомагателна филантропична помощ на Киев, в това число генератори, гориво и одеяла, както и " още военни колета ".
Малко, откакто Бербок си потегли от Харков, съветските сили започнаха да бомбандират града. " Останете в бомбоубежищата. Окупаторите още един път бомбардират ", предизвести в " Телеграм " Олег Синегубов, районният регионален шеф на Харковска област.
Междувременно Володимир Зеленски лиши поданството на четирима души, които упрекна в измяна в интерес на Русия. Сред тях е 68-годишният предприемач Виктор Медведчук, доближен до Владимир Путин. 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР