Цялата тази история за избор на управител на БНБ започва

...
Цялата тази история за избор на управител на БНБ започва
Коментари Харесай

Историята за шеф на БНБ ``прилича на мелодрама с елементи на сапунен сериал``, според Трифонов |

" Цялата тази история за избор на шеф на Българска народна банка стартира да наподобява на мелодрама, с детайли на сапунен сериал.  В България има закони, най-добре е те да се съблюдават. Всичко останало са страсти и мечти ", написа водачът на ИТН Слави Трифонов във Facebook.

Причината за думите му са апелите първо на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов и след това на вицепремиера Корнелия Нинова кандидатурите за гуверньор на Българска народна банка да се отдръпват. Според министър председателят Кирил Петков е подготвен да изтегли неговата кандидатура, само че от Има Такъв Народ " не мърдат ". 

Кандидатите са двама - Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " и Любомир Каримански от " ИТН ". По-рано през днешния ден от Политическа партия даже попита дали " това за господин Каримански детската фантазия ли им е? За мен е значимо да има единна кандидатура в обединението, това може и господин Каримаски да е, само че за какво е това бързане, аз не разбрах - това сътвори напрежение ".

Слави Трифонов написа, че " няма безусловно никаква причина " да отдръпна кандидатурата на Любомир Каримански.

" Защо споделям това през фейсбук? Защото очевидно някои хора от дума не схващат и основават изцяло непотребен звук в медийното пространство. Няма да отдръпва кандидатурата на Любомир Каримански - той е добър експерт и заслужен претендент.
И Народното събрание ще реши. Такъв е законът ", добави той.

Днес ръководещите се събират на ексклузивен съдружен съвет поради Българска народна банка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР