Цялата суетня около новите доставки на въоръжения за Киев има

...
Цялата суетня около новите доставки на въоръжения за Киев има
Коментари Харесай

Путин: Ако САЩ дадат на Киев ракети с голям обсег, ще атакуваме обекти, които досега не сме удряли

Цялата " суматоха " към новите доставки на въоръжения за Киев има една-единствена цел - да затегне още повече въоръжения спор в Украйна. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за прогремата " Москва. Кремъл. Путин " по телевизия " Россия-1 " в коментар за изпратените от Съединени американски щати реактивни системи за залпов огън за Украйна, съобщи ТАСС.

Тези доставки не трансформират нищо, защото Киев и преди този момент имаше сходни системи за залпов огън - в това число ракети с подобен обхват и в този момент те просто ще попълнят загубите си, разяснява президентът.

" В украинската войска има такива въоръжения, които са руско и съветско произвеждане - " Град ", " Смерч ", " Ураган ", " изясни Путин.

Далекобойността не зависи от системите, а от ракетите, обясни президентът.

" Това, което чуваме през днешния ден - че тези ракети летят на 45-70 километра, е същото като с тези " Град ", " Ураган ", " Смерч ", за които споделих. Те са със същата далекобойност, тъй че няма нищо ново ", добави Путин и изясни, че такива доставки са свързани само с попълването на изгубената от Киев бойна техника.

Русия обаче ще си направи съответните заключения и ще стартира да нанася удари по тези обекти, които до момента не е атакувала, в случай че на Киев бъдат дадени ракети с по-голяма далекобойност. При това ще ударим с други средства за поразяване, каквито имаме задоволително, съобщи президентът.

В сряда Съединени американски щати оповестиха нов пакет от военна помощ за Украйна, който включва ракетни системи за залпов огън HIMARS и муниции. Вашингтон изясни, че мобилните ракетни комплекси са въоръжени с ракети с обхват до 80 км.

Американските управляващи обясниха, че Киев е заречен да не нанася удари по съветска територи, само че представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че тези обещания не костват нищо и не би трябвало да им се има вяра, напомня ТАСС.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР