Цялата стопанска дейност в България продължава да бъде разрешена, мерките

...
Цялата стопанска дейност в България продължава да бъде разрешена, мерките
Коментари Харесай

Горанов: Не бива да се прилагат свръхограничения заради COIVD-19

Цялата стопанска активност в България продължава да бъде позволена, ограниченията на управляващите са само за отбягване на скупчвания на хора и заразяване с ковид. Това акцентира финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет след среща с бизнеса и работодателите.

Той даде образец със строителството, банковата активност и всички други браншове, които не са свързани с заведения за хранене, увеселителни заведения и магазини в молове, които не оферират хранителни артикули.

Ако тук-там някои държавни органи са показали прекомерно огромна суровост или недоумение, защото заповедта беше обновена няколко пъти, се оправдавам, акцентира Горанов.
Удължават периода за заплащане на битовите сметки Взети са всички ограничения за обезпечаване на непрекъснатостта на електроснабдяването, съобщи министър Теменужка Петрова
Той даде да се разбере, че по-строги ограничения занапред би трябвало да дойдат от Националния действен щаб – въпреки ръководителя му ген. Венцислав Мутафчийски да изиска стягане на режима още през уикенда.

ББР да обезпечава финансиране с нулева рента

Българската банка за развиване да взе участие в капитала на сдружения, които изпитват нужда с опция за назад изкупуване и по този начин компаниите да употребяват финансиране с нулева рента, съобщи Горанов.



Предвижда се увеличение с 500 млн. лв. на капитала на държавната банка, която да работи в партньорство с комерсиалните банки. Парите ще се употребяват и за портфейлни гаранции към комерсиалните банки, с цел да се понижи финансовата тежест.

Горанов още веднъж уточни, че ще се работи страната да поеме 60% от възнагражденията на чиновниците, които няма по какъв начин да работят при изискванията на карантина, с цел да не се губи претовареност. За задачата компаниите ще аплайват в службите по заетостта.

Трябва да си плащаме сметките

Много елементарно сега в общественото пространство се хвърлят ограничения, които като популизъм звучат доста добре за всеки жител – в случай че вие една година не си плащате сметките, по-късно ще ви излезе двойно по-скъпо, безапелационен беше икономическият министър Емил Караниколов.
62-ма са към този момент инфектираните с ковид у нас Има 10 позитивни проби, направени във ВМА и Националната референтна лаборатория
Той уточни, че при неплащане на сметки може да последват банкрути на комунални сдружения или скок на сметките в пъти.

„ Ако това продължи повече от 3-4 месеца, би трябвало да имаме буфери, с цел да защитим здравната и осигурителната система “, акцентира той.

Коронавирусът и България Борисов, Мутафчийски и целият народен щаб са с негативни проби за COVID-19 62-ма са към този момент инфектираните с ковид у нас В Първа лига се сплотиха: Останете си у дома! Предварителни изпити за ВУЗ няма да има Бизнесът подарява пари и редуцира бюджети, с цел да помогне в битката с COVID-19 Камбаните на църкви в Пловдив ще бият всяка вечер в поддръжка на медиците ни Без „ синя “ и „ зелена “ зона в София поради ковид Банско затваря ски пистите поради ковид Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи стартират борба със спекулата поради COVID-19 Завод " Арсенал " стопира работа, над 8000 служащи излизат в отпуск Заразено дете измежду туристите в Банско и първи арест поради COVID-19 (ОБЗОР) Заради контакт с болен от COVID-19: 8 от Бургаско под карантина Как COVID-19 ще се отрази на бизнеса и каква ще е цената на рецесията? Италиански доктор е измежду доброволците в Александровска болница Вълна от съпричастност с медицинските служащи на първа линия против COVID-19 (ВИДЕО) Варна стяга ограниченията след първия случай на ковид в града Младен Маринов: Телефонни измамници употребяват ковид в своите схеми Мерки за отбрана: Какво подхващат против COVID-19 в Бургас? Министерство на външните работи: 53-годишен българин в Сингапур е инфектиран с COVID-19 Проф. Кантарджиев: Нямаме пациент с ковид в сериозно положение
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР